"Eugenio" és un documental dirigit per Xavier Baig i Jordi Rovira
"Eugenio" és un documental dirigit per Xavier Baig i Jordi Rovira

Les coproduccions de TV3 "Eugenio" i "Petitet" al DocsBarcelona 2018

La 21a edició del DocsBarcelona, que se celebrarà del 16 al 27 de maig, s'inaugurarà amb l'estrena de "Petitet", un llargmetratge documental coproduït per TV3 i dirigit per Carles Bosch que segueix el somni del músic gitano Joan Ximénez Petitet. A més, a la Secció Oficial Latitud, el festival ha programat l'estrena d'"Eugenio", dirigit per Xavier Baig i Jordi Rovira, un treball coproduït també per TV3 que s'endinsa en la vida d'ombres i llums de l'humorista català.

"Petitet"

Aquest documental dirigit per Carles Bosch, nominat a l'Oscar el 2003 per "Balseros", serà l'encarregat d'obrir la 21a edició del DocsBarcelona. El llargmetratge explica i segueix el somni del músic gitano Joan Ximénez Petitet, fill d'un dels "palmeros" de Peret, de portar la rumba catalana als escenaris d'un gran teatre, promesa que li va fer a la seva mare.

Malgrat els obstacles que Petitet va trobant pel camí, més la malaltia rara que pateix, la promesa comença a prendre forma. El músic aconsegueix reunir una banda de músics gitanos, genials però indisciplinats, per intentar tocar al costat d'una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu.

"Petitet", escrit per Carles Bosch i David Vidal, és una producció de Lastor Media i Turkana Films amb la coproducció de TV3.

"Eugenio"

Impassible, vestit de negre, amagat rere unes ulleres fosques i acompanyat del fum d'un cigarret, Eugenio va fer riure milions de persones de diferents generacions amb els seus acudits, que avui dia encara continuen explicant-se.

L'humorista, que posseïa un estil únic i gran popularitat, omplia els escenaris i es convertia en el protagonista de la petita pantalla de milers de llars d'arreu del país. Però, a banda de la seva faceta humorística, Eugenio va ser joier, cantant, músic, empresari, pintor, actor i fins i tot va ser aficionat a l'esoterisme.

La seva vida va estar marcada pel seu gran amor i primera esposa, Conchita Alcaide. La mort prematura de Conchita, que va coincidir amb l'inici de l'èxit d'Eugenio, va marcar un punt d'inflexió i es va veure submergit en una espiral de tristesa, depressió i autodestrucció. Malgrat la seva popularitat intacta i l'intent de retrobar-se i refer la seva vida, Eugenio no va aconseguir recuperar-se.

"Eugenio", un documental dirigit per Xavier Baig i Jordi Rovira, produït per Rec Produccions, amb la coproducció de TV3 i TVE, arriba dues dècades després de la mort de l'humorista per descobrir, per primera vegada i a través de familiars i amics, les llums i les ombres d'aquest personatge.

tv3.cat

 

Anar al contingut