Josep Maria Pelegrí afirma que Duran i Lleida forma part del govern

El conseller d'Agricultura i secretari general d'Unió Democràtica defensa el lideratge de Duran i el considera el millor actiu que té Catalunya de cara a les eleccions generals de l'any que ve.

El conseller d'Agricultura i secretari general del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha afirmat que Josep Antoni Duran i Lleida forma part del govern i també ha assenyalat que no es pot qüestionar el seu lideratge al capdavant d'Unió. Pelegrí ho ha dit al programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset.

Arran de les declaracions de l'alcalde de Vic, el democratacristià Josep Maria Vila d'Abadal, en què criticava Duran i Lleida perquè no permetia la renovació dins el partit, Josep Maria Pelegrí ha destacat el paper del líder d'Unió: "Unió Democràtica no ha tingut mai tant poder polític com ara des que el senyor Duran i Lleida és el president del comitè de govern i, per tant, del partit. Jo només hi veig actius en això". Pelegrí ha afegit: "Hi ha unes eleccions a Espanya d'aquí uns mesos i, avui per avui, m'atreveixo a dir que el millor actiu que té Catalunya per aquestes eleccions és el senyor Duran i Lleida. Per tant no crec que sigui el moment de qüestionar cap lideratge sinó al contrari, de fer pinya des del punt de vista de partit."

El secretari general d'Unió ha reivindicat també la feina que el portaveu de la federació al Congrés dels Diputats està fent com a "part del govern". Josep Maria Pelegrí ha explicat: "Hi ha molts director generals que tampoc no són consellers. Els delegats del govern, els delegats territorials, formen part del govern per diferents raons. Per tant el senyor Duran té, en nom del govern, unes responsabilitats molt concretes" encara que no sigui conseller. Segons Pelegrí, el líder d'Unió "se sent govern".

Patriotisme alimentari

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha reclamat que els catalans exerceixin "el patriotisme alimentari". Pelegrí creu que "si som patriotes de veritat hem de conèixer i consumir els productes que tenim aquí. Aquí hi ha una riquesa extraordinària en el sector alimentari", i afirma que "cal donar a conèixer al mercat intern aquests productes d'aquí, que són d'una gran qualitat, però per reactivar l'economia també hem d'exportar, internacionalitzar aquests productes".
El conseller ha lamentat que els deutes del tripartit impedeixen tirar endavant projectes importants del seu departament: "Aquests diners de l'any 2009 i de l'any 2010 s'han fet servir en altres coses i ara nosaltres ens hem d'estar de gastar aquests diners potser en allò que hauríem de gastar i no ho podem fer perquè els hem d'utilitzar per pagar els deutes del govern anterior". En tot cas, el titular d'Agricultura ha explicat: "Estem fent esforços per pagar al sector agrícola i ramader. Hem fet una aportació d'uns 13 milions d'euros i 25 milions més estan a punt de pagar-se en aquests pròxims dies o setmanes. Quedarien uns 50 milions d'euros dels quals la meitat aproximadament els estem tramitant nosaltres a mesura que el pagès i el ramader va justificant la inversió o els diners."

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut