Josep Maria Monferrer viu en un dels pisos de la Mina.
Josep Maria Monferrer viu en un dels pisos de la Mina

Josep Maria Monferrer, l'escolapi del barri de la Mina, a "Signes dels temps"

Diumenge, a les 10.00, a TV3, "Signes dels temps" parla amb Josep Maria Monferrer, l'escolapi de la Mina, guardonat amb el premi Memorial Joan XXIII. El programa, presentat per Francesc Rosaura, també ofereix un reportatge sobre el casal Loiola de Barcelona. Per acabar, l'església de Sant Genís, de Torroella de Montgrí, a l'espai "Patrimoni".

L'escolapi de la Mina

L'escolapi Josep Maria Monferrer ha estat guardonat amb el Memorial Joan XXIII per la Pau per la seva tasca de mestre, educador i dinamitzador cultural durant 40 anys al barri de la Mina. El premi també destaca la seva aportació a la conservació de la memòria històrica d'aquest barri de Sant Adrià de Besòs. "Signes dels temps" entrevista l'escolapi Josep Maria Monferrer.

El Casal Loiola

Reportatge sobre el Casal Loiola de Barcelona, un projecte creat l'any 1989, conjuntament, per les Comunitats de Vida Cristiana i la Companyia de Jesús. El Casal Loiola, durant aquests anys, ha estat impulsor de múltiples iniciatives socials i és lloc de trobada de grups i comunitats cristianes.

Patrimoni

L'església de Sant Genís de Torroella de Montgrí, visible des de molts indrets de la plana del Ter, és un dels edificis característics de la població empordanesa. Aquest gran temple d'una sola nau, d'estil gòtic tardà i amb façana barroca, té cinc grans finestrals a cada banda i dos campanars, un d'ells sense coberta. L'església està documentada des del 1209, tot i que l'edifici actual es va començar a construir un segle després, a començaments del 1300.

 

tv3.cat/signesdelstemps

facebook.com/signesdelstemps

twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut