Joan Llinares acusa el president en funcions de l'Orfeó de voler vincular-lo a sectors polítics

El director general dimissionari del Palau de la Música ha revelat que la nova presidenta de l'Orfeó, Mariona Carulla, li va oferir continuar al càrrec però que ell ha preferit marxar.

El director general del Palau de la Música, Joan Llinares, ha explicat que ha optat per deixar el càrrec després que el president provisional de l'Orfeó, Josep Maria Busquets, va prendre decisions d'esquena a ell. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l'encara director general del Palau ha criticat l'actuació del president en funcions de l'Orfeó: "Aquest mes m'he trobat amb el senyor Busquets actuant pel seu compte i prenent unes decisions sense reunir els òrgans de govern."

Quan se li ha preguntat a Llinares si és un home del tripartit, el director general dimissionari del Palau ha dit: "Jo? No, no, si us plau. Aquesta és una de les qüestions que han sigut utilitzades en contra meva", i ha fet responsable Josep Maria Busquets d'aquests rumors: "Des de la presidència en funcions, la seva justificació, dita per activa i per passiva, era que els meus interessos estaven vinculats a qüestions de tipus polític."

Joan Llinares ha revelat que la nova presidenta de l'Orfeó, Mariona Carulla, li va oferir continuar al càrrec però que ell ha preferit marxar. Llinares considera que "el requeriment del jutge que coincideix amb el període electoral és un dels elements que genera tant de nerviosisme i que provoca totes aquestes distorsions". Segons el director general dimissionari, la candidatura que va perdre les eleccions a l'Orfeó, encapçalada per Enric Enrech, tenia la intenció de mantenir l'estructura organitzativa de Fèlix Millet.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut