Greta Fernández, Conxa de Plata al Festival de Sant Sebastià, per "La hija de un ladrón", un film amb participació de TV3

L'actriu catalana Greta Fernández guanya la Conxa de Plata a la millor actriu per "La hija de un ladrón", amb participació de TV3, al 67è Festival de Sant Sebastià, premi "ex aequo" compartit amb l'actriu alemanya Nina Hoss per "Das Vortspiel".

El Festival de Cinema de Sant Sebastià va acabar dissabte amb el lliurament dels premis d'aquesta edició. En la categoria de millor actriu, la barcelonina Greta Fernández va ser la guanyadora de la Conxa de Plata pel seu paper a "La hija de un ladrón", òpera prima de la també barcelonina Belén Funes, i en la qual també participa el seu pare, Eduard Fernández. L'actriu espanyola va compartir el premi "ex aequo" amb Nina Hoss, actriu alemanya protagonista de la pel·lícula "The Audition".

L'actriu, de 24 anys, ja havia estat nominada als Premis Gaudí com a millor actriu secundària el 2017 per "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, on compartia cartell amb Emma Suárez, Àlex Monner i Sergi López.

Greta va debutar al cinema amb Cesc Gay a "Ficció", i va participar en la multipremiada òpera prima de Mar Coll "Tres dies amb la família", a "Amar" d'Esteban Crespo, a "No sé decir adiós", de Lino Escalera, a "La malaltia del diumenge", també amb participació de TV3, dirigida per Ramón Salazar; i a "Elisa i Marcel·la", l'últim film d'Isabel Coixet, on compartia el paper protagonista amb Natalia de Molina.

"La hija de un ladrón"

"La hija del ladrón" és la primera pel·lícula en la qual actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

Direcció: Belén Funes
Guió: Belén Funes i Marçal Cebrián
Intèrprets: Greta Fernàndez, Eduard Fernàndez, Àlex Monner i Frank Feys

"La hija de un ladrón" és una producció d'Oberon Cinematográfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. La pel·lícula arribarà als cinemes a finals de novembre.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut