Francesc Vallès afirma que el tripartit està ben valorat però considera que ja és història

El diputat del PSC diu que CiU i el PP sempre que han sumat han pactat, a Catalunya i a Espanya.

El coordinador dels diputats i dels senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès, ha afirmat, durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, que els ciutadans fan una bona valoració del govern de José Montilla, però ha afegit que el tripartit ja "és història".

Després que el president Montilla hagi dit que no pensa repetir un executiu tripartit, Francesc Vallès ha remarcat que hi ha sondejos recents que atorguen una nota positiva al govern: "En funció de les conselleries, les notes freguen el sis i, fins i tot, superen el sis sobre deu. Aquest seria el govern democràtic més ben valorat del planeta Terra, en un moment de crisi".

Tot i això, el diputat del PSC assenyala que "la marca ‘tripartit' no està tan ben valorada i això ja fa temps. Jo m'atreviria a dir que el tripartit és història, gloriosa, però història". Segons Vallès: "Hem cohesionat socialment el país, però encara ens queden moltes coses per fer i creiem que sols ho podem fer molt millor".

Francesc Vallès convida el líder de CiU, Artur Mas, que es pronunciï sobre la seva política de pactes com ha fet, diu, José Montilla: "Nosaltres hem deixat clar amb qui no pactarem. Ara, molta gent es deu estar plantejant què farà el senyor Mas. Això sí que ens agradaria sentir-ho a tots. CiU i el PP sempre que han sumat han pactat, a Catalunya i a Espanya. Sempre, sense excepció". El coordinador dels parlamentaris del PSC a Madrid es pregunta: "Si ara sumessin tornarien a fer el mateix? Els ciutadans també tenen dret a saber-ho. El president Montilla ha parlat clar i ara ens falta que CiU ens digui exactament el mateix. És capaç de dir-ho? Pot afirmar-ho amb tanta rotunditat que no pactarà amb el PP en cas que els necessitessin per formar govern a Catalunya?".

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut