Francesc Homs diu que poc abans del 9-N un intermediari del govern espanyol va oferir al govern català no presentar querella si no feien una valoració dels resultats

Homs ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, i ha afegit que l'executiu central volia que el govern català no fes la roda de premsa de la nit per valorar els resultats.

Francesc Homs ha dit que ahir ho va explicar tot al jutge del Suprem per demostrar que aquest és un judici polític. Segons l'aleshores conseller de la Presidència, poc abans de la consulta del 9-N van rebre un missatge del govern espanyol per evitar que donessin els resultats i la valoració del procés participatiu a canvi d'eludir una querella.

Segons el diputat al Congrés: "A mi se'm va fer arribar un missatge pel qual se'ns deia que, si no fèiem la roda de premsa el diumenge al vespre, aleshores ells no farien res. La qual cosa em semblava surrealista i ridícula. M'ho va transmetre una persona intermediària que, evidentment, s'ha de mantenir el respecte del seu nom. No és ningú del govern espanyol. Algú en el nom del govern central em va fer arribar aquest missatge."

De tot això, Francesc Homs ha apuntat que no en té proves dient que: "Hi ha coses que són missatges que et fan arribar i que no els pots demostrar, però que hi van ser."

L'exconseller de la Presidència va incloure aquest argument en la seva defensa per demostrar, diu, que la fiscalia actua al dictat del govern del PP.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb  Francesc Homs, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut