"Estiu 1993", de Carla Simón

"Estiu 1993", amb la participació de TV3, guanya el premi a la millor direcció al festival argentí BAFICI

La pel·lícula de la directora Carla Simón guanya el premi a la millor direcció del Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independent (BAFICI), que també ha distingit el film amb el guardó especial del públic i el premi SIGNIS. La pel·lícula continua triomfant arreu del món, després de ser la gran revelació de la Berlinale, on es va endur el premi a la millor "opera prima", i de guanyar la Bisnaga d'Or a la millor producció espanyola al Festival de Màlaga. El film, amb participació de TV3, és una reflexió autobiogràfica sobre la infantesa i l'acceptació de la mort.

El film també va rebre un premi especial del jurat al Festival d'Istambul. L'entrega de premis es va celebrar el 14 d'abril al Soho House de la ciutat turca.

"Estiu 1993" ha guanyat tres premis en la 19a edició del Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independent (BAFICI), que s'ha fet del 19 al 30 d'abril a la capital argentina. El guardó més important és el de millor direcció, per a la directora Carla Simón. A més, també ha aconseguit el premi del públic a la millor pel·lícula internacional i també el Premi SIGNIS, que lliura l'Associació Catòlica per a la Comunicació.

El BAFICI és el festival de cinema independent més important de l'Amèrica Llatina, organitzat cada any a finals d'abril pel govern de Buenos Aires. En la dinovena edició s'han projectat prop de 400 pel·lícules i, a més de la premiada "Estiu 1993", també hi ha participat "La mort de Lluís XIV", l'última pel·lícula d'Albert Serra, amb participació de TV3.

Basada en l'experiència personal de la directora, la cinta explora la gestió de la pèrdua i de la mort per part d'una nena de sis anys. La sensació de pèrdua, de com encaixar en un nou nucli familiar, les pors, el dolor, la ràbia i l'absència centren una trama que es va construint amb records i que utilitza el pla seqüència com a principal recurs narratiu.

Sinopsi:

"Estiu 1993" explica la història de la Frida, una nena que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, l'Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l'Anna (cosina), la seva família adoptiva, s'aniran descobrint mútuament. L'Esteve i la Marga hauran d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, al començament, accepta la nova situació i ràpidament els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida guarda sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions i no serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Carla Simón Pipó

Producció executiva: Valérie Delpierre i María Zamora

Intèrprets: Laia Artigas (Frida), Paula Robles (Anna), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Isabel Rocatti (àvia de la Frida) i Fermí Reixach (avi de la Frida), entre altres.

Direcció de fotografia: Santiago Racaj

Música: Ernest Pipó i Pau Boïgues

És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut