Ernest Benach demana als líders polítics sacrificar la foto del finançament pel bé comú del país

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Ernest Benach demana generositat als líders polítics en el tema del finançament pel be comú de tots els catalans.

El president del parlament, Ernest Benach, ha demanat generositat als líders polítics catalans per treballar primer pel bé comú abans que per interessos personals o partidistes. En unes declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", amb Neus Bonet, Benach ha dit que la Diada Nacional de Catalunya serà una bona oportunitat per posar "èmfasi en la unitat dels partits catalans i de la societat per fer front a un tema que apressa, que és el finançament, però que tampoc és la solució definitiva".
Per Benach, "els líders dels partits polítics han de ser conscients que han de fer un sacrifici important, i de vegades s'ha de sacrificar la foto; s'ha de sacrificar aquell punt de glòria que et dóna el fet d'haver fet allò, pel bé comú de tots els catalans i les catalanes". Segons el president del Parlament, només així es podrà aconseguir una resposta unitària en el finançament.
De totes maneres, Benach s'ha mostrat una mica escèptic sobre el futur finançament ja que "s'estan concentrant molts esforços en el nou model de finançament, que, al final, no serà res de l'altre món".
Aquest escepticisme l'ha estès també al president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, que avui compareix al Congrés dels diputats. Benach no espera grans resultats d'aquesta compareixença i ha afegit: "Ja fa temps que he perdut la confiança en determinades persones i personatges de la política espanyola. Fa bastant de temps".
En tant que membre de la direcció d'Esquerra Republicana de Catalunya, Benach creu que ara no és el moment de parlar del candidat a la presidència de la Generalitat i ha afegit que fins i tot s'equivocaria qui ara vulgui plantar batalla en aquesta qüestió.
Anar al contingut