L'eutanàsia a a la secció "Quatre gats"
L'eutanàsia a a la secció "Quatre gats"

"El suplement" emetrà dissabte un reportatge sobre la pràctica de l'eutanàsia i el seu l'impacte personal, familiar i social

Serà a partir de les onze, a la secció "Quatre gats" i hi participaran Isabel Alonso, presidenta de l'Associació Dret a Morir; Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona; Marcos Ariel, metge condemnat per fer aquesta pràctica, i diversos testimonis que l'han viscut de prop.

La Raquel, una infermera afectada de Parkinson, és un dels testimonis que apareixen en aquest reportatgeanomenat "Eutanàsia: morir dignament",  que s'emetrà demà, 20 de maig, a partir de les onze dins l'espai "Quatre gats" d'"El Suplement" amb Ricard Ustrell. Sobre la seva situació ella ha dit que  "Jo vull viure aquests anys molt dignament, però ha arribat el punt en què ja es fa difícil portar una vida digna i una vida plena. A mi m'agradaria tenir la possibilitat de interrompre-la tranquil·lament en companyia dels meus familiars i de les persones que m'estimo."

Segons el CIS, el 77,3% dels espanyols està d'acord a regular la mort assistida. Un dret que defensa Isabel Alonso, presidenta de l'Associació pel Dret a Morir Dignament.

Per Alonso, "en el moment de tenir una malaltia que ens fa patir moltíssim, és un dret a la llibertat personal. Pensem que la nostra vida és nostra i que som nosaltres els que decidim".

La llei actual penalitza l'assistència al suïcidi, fet que porta a situacions com la que explica la decisió del pare d'en Carles, que estava afectat d'una malaltia degenerativa.

En el reportatge, un noi anomenat Carles explica que "El meu pare, aquella nit, finalment,  va decidir acabar amb la seva vida d'una manera una miqueta dràstica i és que es va llançar pel balcó, perquè va ser l'única opció que va veure com una sortida que tenia en aquell moment."

Entre els testimonis del reportatge dels "Quatre gats" hi ha el doctor Marcos Ariel Hourmann, metge condemnat per practicar l'eutanàsia a una pacient en estat terminal a l'hospital de Móra d'Ebre.

Ell ha explicat que "no, jo no vaig dubtar-ho ni un moment a l'hora de posar-ho en pràctica. Pensa que és un situació on ningú para el dolor i és innecessari, el patiment és insuportable. I aleshores em vaig sentir fill, em vaig sentir marit, em vaig sentir pare, mare, em vaig sentir més humà."

 A més, durant el reportatge el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, exposarà el debat obert sobre l'eutanàsia en el si de la professió mèdica.

"El suplement" és el magazín d'actualitat del cap de setmana, i s'emet de les vuit del matí a les dues del migdia.

 

catradio.cat/suplement

facebook.com/elsuplement

twitter.com/elsuplement

 

 

Anar al contingut