El síndic d'Aran creu que el govern espanyol és incoherent amb el recurs a la llei de l'aranès

Carles Barrera retreu que Madrid firmi la Carta Europea de les Llengües Minoritàries i alhora recorri una llei que declara l'aranès llengua preferent.

El síndic d'Aran, Carles Barrera, s'ha mostrat optimista sobre el recurs del govern de la Generalitat contra la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la llei de l'aranès. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, el síndic ha criticat que el govern espanyol signi la Carta Europea de les Llengües Minoritàries i, al mateix temps, recorri la llei que diu que l'aranès és llengua preferent: "El que seria inconcebible és que un estat que no solament ha firmat aquella carta sinó que l'ha ratificada, ara anés en contra dels seus fets. Potser el Partit Socialista és tan incoherent que així ho farà, no? Però de moment nosaltres tenim plenes esperances que el recurs presentat per la Generalitat tindrà èxit i que això haurà quedat doncs en un intent més d'aquells de desvirtuar una realitat plural de l'estat espanyol i una identitat pròpia com és la de l'aranès"

Carles Barrera també ha dit que cal vetllar més per l'activitat ramadera que encara queda a la Vall d'Aran perquè considera que fins ara s'ha protegit més els óssos que els mateixos ramaders.

catradio.cat/mati
Anar al contingut