Una imatge del reportatge "Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega", de Teresa Macià i Josep Segon
Una imatge del reportatge "Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega", de Teresa Macià i Josep Segon

El reportatge "Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega",de TV3, i el programa "Les dones i els dies", de Catalunya Ràdio, guardonats als premis Mila de periodisme

El reportatge "Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega", de Teresa Macià i Josep Segon; "Les dones i els dies", de Catalunya Ràdio, dirigit i presentat per Montse Virgili, que s'emet els dissabtes a la mitjanit, han estat reconeguts en la 13a edició del Premi Mila de Periodisme.

Aquest migdia, la 13a edició dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere, ha reconegut dos treballs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. D'una banda, en la categoria audiovisual, s'ha premiat el reportatge "Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega", de Teresa Macià i Josep Segon, que es va emetre al "Telenotícies vespre" de TV3 el 10 de desembre.

De l'altra banda, però en aquesta mateixa categoria, el jurat ha acordat concedir un accèssit al programa de Catalunya Ràdio "Les dones i els dies" "en reconeixement a la iniciativa d'incorporar a les programacions radiofòniques programes que abordin de manera regular i transversal la perspectiva de gènere i donin veu a la presència i el protagonisme de les dones". Aquest espai radiofònic dona rellevància a les dones de diferents àmbits i èpoques. Està presentat per Montse Virgili, i s'emet els dissabtes a la mitjanit.

"Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega", de Teresa Macià i Josep Segon

Aquest reportatge recorda com el 1943, en plena postguerra, un grup de noies de 16 anys van desafiar les restriccions i convencionalismes de l'època per muntar el primer equip de bàsquet femení de Tàrrega. Els periodistes Teresa Macià i Josep Segon recullen el testimoni de Pilarín Minguell i Dolors Solé, dues de les jugadores d'aquell equip pioner, de 92 i 93 anys.

"Les dones i els dies", a Catalunya Ràdio, amb Montse Virgili

És una de les novetats de la programació de Catalunya Ràdio d'aquesta temporada. El programa vol donar rellevància a les dones de diferents àmbits i èpoques, deure imprescindible en els temps que corren i, especialment, en els que han de venir.

Els Premis Mila de periodisme estan organitzats per la Paeria i la delegació a Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Tenen l'objectiu de distingir els treballs periodístics que fomentin les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits i animar als periodistes dels mitjans de comunicació de Lleida a prendre consciència sobre la feina que es fa en defensa de la igualtat de gènere.

tv3.cat
catradio.cat

tv3/tnvespre/
catradio.cat/lesdonesielsdies

 

Anar al contingut