El programa de Catalunya Ràdio "Solidaris", amb Adrià Bas, ha estat proclamat guanyador del Memorial Joan Gomis 2016 en la categoria de Trajectòria Periodística

El jurat ha destacat els anys que fa que el programa està en antena, donant veu a aquells qui no en tenen tanta, com institucions, col·lectius i persones que lluiten per la consecució dels drets humans. Alhora, s'ha valorat el format del programa, amè i distret, que aporta xifres i combina diversos gèneres periodístics com entrevistes i reportatges
Adrià Bas

Adrià Bas

El jurat del Premi Joan Gomis considera molt lloable que el programa "Solidaris" es mantingui en antena dins d'una ràdio pública. A més, considera que és un programa que mereix ser més conegut i difós; i és per això que se l'ha premiat dins la modalitat de trajectòries periodístiques. El jurat afegeix que cal fer especial al mèrit de Rita Marzoa, que va crear el programa l'any 2008, i d'Adrià Bas, però també de tot l'equip que no és visible però que hi és, els serveis de documentació, investigació, producció i les entrevistes prèvies.

L'acte d'entrega d'aquest premi es farà el dia 1 de desembre a les set de la tarda, a l'auditori de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

El premi Memorial Joan Gomis està convocat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la URL, "Foc Nou" i "El Ciervo", i que promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social i en defensa de la pau i els drets humans.

Sota aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d'una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Deia Eduardo Galeano que "Escric per als amics que encara no conec; perquè els que conec ja deuen estar farts de sentir-me". Aquesta frase  reflecteix la filosofia del "Solidaris", que pensa en els oients que encara no escolten el programa, amb el desig d'arribar cada dia a més persones; tot esperant que els seguidors habituals els tornin a fer confiança un any més.

Amb un equip encapçalat per Adrià Bas, el programa de desenvolupament, pau, drets humans i moviments socials de la  ràdio nacional de Catalunya té una visió global i local. Amb mirada crítica i constructiva. Recull  les veus d'aquells que treballen per un món més just. Del sud al nord i del nord al sud, per novena temporada consecutiva, buscant l'equilibri.

"Solidaris" es fa cada dissabte de tres a quatre de la tarda.

 

catradio.cat/solidaris

facebook.com/solidaris

twitter.com/solidaris_cr