El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, diu que el seu partit aposta per un pacte amb Podem, abans que amb Ciutadans, per formar govern a Espanya

Iceta ha afegit a "El matí de Catalunya Ràdio" que és contrari a buscar el suport de les forces independentistes

El PSC prefereix que el PSOE pacti amb Podem abans que amb el partit d'Albert Rivera per formar govern a Espanya.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha dit que veu necessària una abstenció de Ciutadans.

Iceta ha destacat: "Preferim Podem, clarament. El que passa és que amb Podem només, s'ha de reconèixer que no és possible la investidura. Si allà tots et votessin en contra no es podria i, per tant, s'han de buscar altres vots a favor o també si algú s'absté."

El líder dels socialistes catalans ha afegit que ja no té en compte ni Esquerra Republicana ni Democràcia i Llibertat, i ho ha argumentat dient: "A mi si em diuen 'el govern d'Espanya ha de penjar dels vots dels independentistes?' jo diria que no. Com aquí a Catalunya seria bastant absurd pensar que tens un govern independentista que pengi de vots no independentistes."

Iceta creu que el rei Felip VI podria proposar entre avui i demà Pedro Sánchez com a candidat per a la investidura si Rajoy torna a declinar l'encàrrec. El monarca es reuneix aquest matí amb el líder socialista i a la tarda tancarà la segona roda de contactes amb el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy.

Si voleu sentir l'entrevista completa amb Miquel Iceta, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut