El prelat Krzysztof Charamsa, expulsat del Vaticà per haver dit públicament que és homosexual, diu que se sent alliberat i en pau

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" amb Mònica Terribas, Charamsa ha assegurat que el papa Francesc és una esperança per a l'Església per lluitar contra la discriminació, tot i que la Congregació per la Doctrina de la Fe ha tancat el debat sense reflexió.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el capellà polonès Krzysztof Charamsa, expulsat de la congregació de l'Església Catòlica per haver confessat que és homosexual, ha lloat l'actitud oberta del papa, però ha afegit que ho té difícil per fer canviar les posicions dels bisbes més tancats.

Per Charamsa, el discurs del papa Francesc "és d'una esperança profunda per aquesta Església en aquest moment. Ell ha permès discutir, però ho hem de dir clarament; la Congregació per la Doctrina de la Fe ha tancat qualsevol discussió."

Krzysztof Charamsa ha dit que se sent alliberat després  d'admetre que té una parella del mateix sexe. I ha afegit que hauria sigut pitjor quedar-se callat davant el que ell qualifica d'homofòbia paranoica irracional la posició dins la cúria vaticana.

L'encara capella polonès ha destacat: "El meu pecat d'avui no és tan greu, no és tan gran com el meu pecat de silenci, de suport, per una situació que considero inhumana dins del Vaticà. Per ells, les relacions homosexuals són inhumanes, són l'expressió d'una sexualitat no humana." 

El religiós ha reconegut que rep cada dia correus d'altres capellans que li agraeixen que hagi fet pública la seva homosexualitat.

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Krzysztof Charamsa, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut