El nombre de delictes a les terres de Lleida va augmentar gairebé un 5 per cent l'any 2012

En una entrevista a Catalunya Informació, el cap de la Regió Policial de Ponent dels Mossos d'Esquadra avança que l'increment se centra en delictes contra el patrimoni i d'intimidació al carrer.

El cap de la Regió Policial de Ponent dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Rossell, ha avançat a Catalunya Informació que el nombre de delictes a les terres de Lleida va augmentar gairebé un 5% l'any 2012. En una entrevista al programa Catalunya al dia de Lleida, Rossell ha explicat que l'increment del 4,7% se centra bàsicament en delictes contra el patrimoni i d'intimidació al carrer: "La tipologia que ens ha pogut augmentar i que tenim a les nostres contrades són els robatoris amb força, els delictes contra el patrimoni en general, i per tant, ho atribuïm a això, és tan multifactorial que és difícil fer una anàlisi concreta."

En canvi, segons Rossell, han disminuït els robatoris a l'interior de vehicles i als domicilis i els furts rurals. El cap de la Regió Policial de Ponent també ha explicat al Catalunya al dia que als pobles on hi ha sometent, el nombre de delictes pràcticament no varia: "Si volem ser rigorosos, no. Nosaltres en aquests moments tenim tres municipis que, d'alguna manera o altra, hi ha aquestes persones que surten de tant en tant, i per tant, doncs no, en dos ha baixat una mica i en un no ha baixat."

Pel que fa als accidents mortals de trànsit, Josep Lluís Rossell ha afirmat que el gran increment de víctimes del 2012 respecte a l'any anterior s'ha concentrat bàsicament en els sinistres múltiples.

catradio.cat/catinfo
twitter.com/catinformacio
Anar al contingut