El conseller de Justícia, Carles Mundó, assegura que el nou sistema judicial que s'està dissenyant per a una Catalunya independent no estarà polititzat com diu que ho està l'espanyol

Mundó ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que, en aquest nou sistema, els partits no tindran cap poder de decisió sobre la cúpula judicial catalana

Carles Mundó ha destacat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que el nou sistema judicial d'una Catalunya independent serà: "Sense la intervenció dels polítics en l'elecció dels dirigents de l'òrgan de govern dels jutges, com fan en d'altres països. Allà, entre els mateixos jutges i magistrats elegeixen els seus representants per governar un poder separat, al cent per cent, de l'executiu i del legislatiu."

El conseller també  ha denunciat  que s'hagi suspès un jutge com Santi Vidal per haver redactat un esborrany de Constitució catalana i es deixi continuar fent de jutge Daniel de Alfonso, quan tothom l'ha sentit conspirar contra polítics independentistes.

Segons Mundó: "Mentre que a algú per fer un acte de llibertat d'expressió se l'aparta de la carrera judicial, a un altre per fer un acte  absolutament condemnable i impropi, fet amb males arts i amb guerra bruta, se li estén la catifa vermella. Això no pot ser."

 El conseller de Justícia també ha avançat que en el referèndum d'independència previst per la tardor de l'any vinent es farà servir el cens electoral d'altres eleccions.

D'altra banda, Carles Mundó ha anunciat que la signatura del conveni entre el Departament de Justícia i l'Ajuntament de Barcelona per tancar la històrica presó Model es firmarà les pròximes setmanes. El conseller de Justícia  ha explicat que el centre obert serà el primer que es començarà a construir. Tant aquesta presó per a persones que ja estan condemnades com el centre de preventius, les persones pendents de judici, es faran a la Zona Franca.

Mundó ha remarcat que el fet que ara es firmi un conveni, que comporta obligacions per a les dues administracions, suposarà la solució definitiva a una demanda veïnal de fa més de 40 anys.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Carles Mundó, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut