Dos títols amb participació de TV3 finalistes als Premis José María Forqué

Els nominats a la 22a edició dels Premis José María Forqué inclouen dos treballs amb participació de TV3. Per una banda Àlex Monner ha estat nominat al premi a millor interpretació masculina pel seu treball a "La propera pell", una producció amb la col·laboració de TV3. Per altra banda, "100 metros", dirigida per Marcel Barrena, i produïda per Filmax Entertaintment amb col·laboració de TV3, ha estat seleccionada per al premi al Cine i Educació de valors. Els premis es lliuraran el dissabte 14 de gener del 2017.

L'Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA) ha donat a conèixer els finalistes en totes les categories de la 22a edició dels premis José María Forqué, que es lliuraran el dissabte 14 de gener del 2017 al Teatre de la Maestranza de Sevilla.

D'entre els aspirants a millor interpretació masculina hi ha Àlex Monner pel seu treball a "La propera pell", una producció amb la col·laboració de TV3. La pel·lícula d'Isaki Lacuesta i Isa Campo tracta el tema de la recerca de la identitat i el de les relacions familiars més enllà dels lligams genètics. L'obra està a mig camí entre el drama familiar i el thriller, que centra l'argument en un jove envoltat d'un halo de misteri.

Àlex Monner dóna vida a en Gabriel, un adolescent desaparegut, que torna a casa després de vuit anys quan tothom el donava per mort. El jove es reincorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. Emma Suárez interpreta la mare d'aquest jove que ha estat vivint tot aquest temps com a Leo en un centre de menors a França.

El personatge que interpreta Àlex Monner pateix amnèsia dissociativa i no recorda res del seu passat més enllà dels últims vuit anys passats al centre de menors. Isaki Lacuesta explica que "l'argument posa constantment en dubte si el que pateix el jove és una simulació, una interpretació o una realitat". El film és una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de películas, Sentido Films i La Termita Films amb la col·laboració de TV3 i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

Per altra banda, "100 metros", de Marcel Barrena, ha estat seleccionada per al premi al Cine i Educació de valors. El llargmetratge està basat en la vida de Ramón Arroyo, un publicista madrileny a qui li diagnostiquen que té esclerosi múltiple i li diuen que, molt probablement, al cap d'un any no serà capaç de caminar ni 100 metres. En Ramón va decidir plantar cara a la vida i participar en la prova esportiva més dura del planeta: una Ironman (3,86 km nedant al mar, 180 km en bicicleta i 42,2 km de cursa). Amb l'ajut de la seva dona i del rondinaire del seu sogre, en Ramón comença un peculiar entrenament en què lluitarà contra les seves limitacions, per demostrar al món que rendir-se no és mai una opció. Dani Rovira interpreta Ramón. Karra Elejalde és el sogre que s'encarregarà de mala gana a entrenar-lo. Alexandra Jiménez interpreta la dona del Ramón. És una producció de Filmax Entertainment amb la col·laboració de TV3.


tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut