Donna Leon
Donna Leon

Donna Leon: "Ser jove, en el fons, és un repte"

L'escriptora nord-americana resident a Itàlia ha presentat a "El matí de Catalunya Ràdio" el seu últim llibre, "Les aigües de l'eterna joventut"

Donna Leon, que avui rebrà el premi Pepe Carvalho dins el festival BCNegra, ha reflexionat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, sobre el pas i el pes de la joventut, que queden reflectits en la seva última novel·la, "Les aigües de l'eterna joventut".

Es tracta de la novel·la número 25 en què el protagonista és el comissari venecià Guido Brunetti. En aquesta entrega, el comissari investiga el cas d'una noia que es va tirar a l'aigua dels canals víctima de la depressió i de les drogues.

L'autora ha dit que considera que, en el fons, la joventut és un repte, i ha afegit sobre aquesta jove: "Tots diem que la joventut és meravellosa, que ens agradaria tornar a tenir 15 anys, tornar a ser joves, no? Però aquesta noia torna a ser jove i ho és sempre, per sempre. Es queda en aquest estat de joventut. I la gent comença a veure què és realment ser permanentment jove. I potser no és cap somni."  

Donna Leon rebrà el premi Pepe Carvalho en reconeixement de la seva trajectòria, a les 7 d'aquest vespre, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Si voleu escoltar tota l'entrevista a Donna Leon, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut