Diumenge, Catalunya Música transmetrà el concert de cloenda de la Fira Mediterrània de Manresa

El diumenge 9 d'octubre, a les 19.00 h.

Catalunya Música transmetrà des del Kursaal de Manresa el concert de la soprano Elena Copons, les mezzosopranos Anna Alàs i Tànit Bono, el tenor Roger Padullés, el baríton Xavier Mendoza i l'Orquestra Camera Musicae dirigida per Diego Martin-Etxebarria, que interpretaran la comèdia lírica en tres actes "Tempesta esvaïda" de Joaquim Serra. És l'últim concert de la 19a Fira Mediterrània de Manresa. Els comentaris de la transmissió els farà Victòria Palma.

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d'espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular i les músiques del món. La Fira tancarà l'edició d'enguany el 9 d'octubre amb la interpretació de la comèdia lírica "Tempesta esvaïda" amb música de Joaquim Serra i llibret de Carme Montoriol.

Aquesta obra es va estrenar el 7 de novembre de 1936, ja esclatada la Guerra Civil, al Teatre Nou de Barcelona, amb gran èxit de crítica i públic i no ha tornat a ser interpretada d'aleshores ençà. Com que aquest 2016 es commemora el 80è aniversari de l'esclat de la Guerra Civil Espanyola i el cinquantè aniversari de la mort de Carme Montoriol, l'Associació per a la Divulgació, l'Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana, en col·laboració amb l'editorial gironina Ficta, l'Orquestra Camera Musicae i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s'ha recuperat aquesta comèdia lírica en tres actes de Joaquim Serra i que ens acosta la vida marinera de l'època d'un poble del litoral català. "Tempesta esvaïda" ja es va  interpretar el 22 de juliol passat al Teatre Fortuny de Reus i es tornarà a oferir el 9 d'octubre al Kursaal de Manresa per tancar la Fira Mediterrània.

L'espectacle compta amb l'Orquestra Camera Musicae, dirigida en aquesta ocasió per un expert en el terreny operístic: Diego Martin-Etxebarria, director basc format a l'ESMUC que acaba de guanyar el premi de direcció més important del Japó i que compta ja amb una agenda plena de compromisos a nivell internacional. Martin-Etxebarria ja va recuperar l'any passat l'opereta "La viola d'or", d'Enric Morera, en el centenari d'aquest compositor, i amb l'enregistrament d'aquesta peça va aconseguir el Premi de la Crítica Enderrock al Millor Àlbum de Música Clàssica de 2015.

"Tempesta esvaïda" compta amb el prestigiós Cor Lieder Càmera i sis excel·lents solistes vocals catalans: el tenor Roger Padullés, la soprano Elena Copons, les mezzosopranos Anna Alàs i Tànit Bono, i els barítons Toni Marsol i Xavier Mendoza, que recrearan aquesta peça del teatre líric català, fruit de Joaquim Serra, un dels compositors cabdals del nostre país i de referència en l'àmbit de la cobla de la primera meitat del segle XX.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut