Gustav Mahler
Gustav Mahler

Diumenge, Catalunya Música oferirà en directe el concert matinal de l'OBC, amb la Simfonia núm. 3 de Mahler, des de L'Auditori

El diumenge 31 de gener, a les 11 h.

El diumenge 31 de gener, a les 11 h, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert de la contralt Christiane Stotjin, els cors femenins Voxalba i Aglepta, el Cor Infantil Sant Cugat i l'OBC, dirigits per Pablo González, que interpretaran la Simfonia núm. 3 en re menor de Gustav Mahler. És un dels concerts de la temporada 2015-2016 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.
L'OBC dedica dos caps de setmana a la música de Gustav Mahler, interpretant-ne la Tercera i la Cinquena simfonies. Després d'oferir, la setmana passada, la Simfonia n. 5, els dies 29, 30 i 31 de gener l'OBC interpretarà la Tercera simfonia sota la direcció de Pablo González, el seu anterior director titular.

Gustav Mahler la va acabar l'agost del 1896 mentre era de vacances, per quart any consecutiu, a Steinbach-am-Attersee, a Àustria. Mentre l'estava escrivint, Mahler va tenir com a convidat a la seva residència d'estiu el jove director d'orquestra Bruno Walter i li va dir: "És inútil que miri el paisatge: tot ell ha passat a la meva simfonia". I és que Mahler va fer d'aquesta obra un himne a la natura sempre canviant. A més, l'obra també evoca un món de pau, i sobretot al quart i cinquè moviments, on s'introdueix la veu humana i on es descriu la metamorfosi cap a formes de vida cada cop més evolucionades.

El simfonisme de Mahler és un referent per a l'OBC, per això, des que és a L'Auditori, l'orquestra ha programat totes les deu simfonies del compositor en diverses ocasions, aconseguint un gran èxit de públic.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert sentint el programa "Guia d'orquestra", que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí. A més, aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut