"El matí de Catalunya Ràdio" a Àustria
"El matí de Catalunya Ràdio" a Àustria

Dilluns, "El matí de Catalunya Ràdio" es farà en directe des de Viena l'endemà de les eleccions presidencials a Àustria i es preguntarà si l'extrema dreta és una amenaça per la Unió Europea

Amb motiu de la segona volta de les eleccions presidencials austríaques, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, va fins a Viena per seguir de prop els resultats, que poden catapultar l'extrema dreta a la victòria.

Dilluns, 5 de desembre, Monica Terribas serà a Viena per comprovar si aquesta podria ser la primera mostra d'una onada que pot portar partits d'extrema dreta a posicions de govern de diversos països europeus, com Dinamarca, Holanda, França, Hongria, Polònia. Per prendre el pols a Europa i saber si l'amenaça de l'extrema dreta és ja un problema real.

A primera hora, el programa repassarà tota l'actualitat, i  farà tertúlia amb Ramon Torra, periodista i president del Casal Català a Salzburg;  Robert Punkenhofer, director sortint de l'Oficina Econòmica Austríaca a Barcelona;  Adam Casals, delegat de la Generalitat a Àustria;  Oriol Serra, corresponsal a Berlín i enviat especial a Viena; Paul Schmidt, politòleg socialdemòcrata; Sergi Pardos, des d'Oxford, i  Bernardette Bayrhammer, periodista austríaca.

Des de Barcelona, comentaran l'actualitat austríaca i europea Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB;  Pau Llonch, militant de la PAHC de Sabadell i membre del Seminari Taifa;  Xavier Casals, doctor en Història, que ha fet diversos estudis sobre l'ultradreta;  i Marina Llansana, periodista i exdiputada d'ERC al Parlament.

El programa també connectarà amb Mireia Sala, enviada especial  de Catalunya Ràdio a Viena i també amb els corresponsals de l'emissora, Joan Carles Peris des de París;  Albert Elfa des de Brussel·les;  Eduard Rubió des de Roma,  i Sergi Mulero, des de Londres.

Mònica Terribas també parlarà amb catalans que viuen a Holanda, França, Alemanya, Hongria i el Regne Unit.

Per acabar, Oriol Balaguer, pastisser, xocolater i cuiner, explicarà la recepta per fer el  patís Sacher, inventat l'any 1832 pel vienès Franz Sacher.

El programa es farà a la delegació de la Generalitat a Àustria,  a Viena.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, des de les sis del matí fins a la una del migdia.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut