"Ciutat morta", el debat a ".CAT"

Aquest dijous, a les 22.40, Ariadna Oltra entrevista en exclusiva Rosa García, dona de l'agent de la Guàrdia Urbana greument ferit el 4-F. En el debat hi participaran els autors del documental, familiars dels condemnats, Carles Martí, exregidor de Ciutat Vella l'any 2006 i Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament barceloní.

El documental "Ciutat morta", sobre els fets del 4-F, en els quals va resultar ferit greument un guàrdia urbà, l'any 2006, a Barcelona, ha provocat un terratrèmol social i polític. El relat i l'argumentació del documental qüestionen la manera com la justícia va tancar un cas que ara podria reobrir-se. La clau és el fet que aparegui un testimoni que expliqui qui va ferir greument un guàrdia urbà l'any 2006, a Barcelona.

L'emissió del documental ha sacsejat l'opinió pública i la pressió social que se n'ha derivat han empès polítics i l'Ajuntament de Barcelona a demanar la reobertura del cas. Independentment, institucions com el síndic de greuges ja han obert la seva pròpia investigació. Però, hi ha raons i arguments suficients per reobrir el cas? S'han de tornar a investigar els fets? Cal revisar els processos judicials?

Aquest dijous, ".CAT" reuneix representants de les parts implicades per parlar de les repercussions de l'emissió de "Ciutat morta" i dels nombrosos dubtes que planteja sobre els fets del 4-F i el posterior procediment judicial. Participaran en el debat, Carles Martí, exregidor de Ciutat Vella l'any 2006; Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona; Xavier Artigas, codirector del documental "Ciutat Morta"; Mariana Huidobro, mare de Rodrigo Lanza, condemnat pel cas 4-F; Jaume Asens, membre de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats; Josep Antoni Rodríguez, magistrat i portaveu de Jutges per la Democràcia; Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB; Vicent Sanchis, periodista i Marcos González, secretari general del Sindicat d'Agents de la Policia Local.

Ariadna Oltra també ha entrevistat, en exclusiva, Rosa García, la dona de Juan José Salas, l'agent de la Guàrdia Urbana que va resultar greument ferit en els fets del 4-F, per abordar com està vivint la família el ressò generat per l'emissió del documental "Ciutat morta", aquest dissabte al 33.

tv3.cat/puntcat

@puntcatTV3

 

Anar al contingut