Cinc titulars del Carnet Jove comencen les pràctiques formatives a TV3 amb una beca de Treball, Afers Socials i Famílies

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, el director de TV3, Jaume Peral, i els cinc becats han signat aquest matí l'acord amb les condicions per a la seva incorporació.

Cinc joves titulars del Carnet Jove han començat avui les pràctiques formatives a TV3, gràcies a una beca del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Aquests joves han estat seleccionats a través de la convocatòria de les Beques Carnet Jove 2016 que atorga l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ).

Els beneficiaris de la beca, tres noies i dos nois titulars del Carnet Jove d'entre 19 i 26 anys, gaudiran d'un any d'estada formativa en pràctiques remunerades a diferents departaments de TV3. L'estada els permetrà adquirir coneixements pràctics que facilitin el seu futur accés al món professional. En concret, els beneficiaris i els àmbits en què desenvoluparan les seves tasques són les següents:

· Beca Carnet Jove Connecta't al Grafisme

Becari: Albert Cabezuelo (19 anys), de Terrassa

Tasques de la formació: Accedirà al món del disseny gràfic dins del sector televisiu i coneixerà mètodes i tècniques de treball del grafisme corporatiu i del grafisme de continuïtat. També s'introduirà en el grafisme interactiu i la maquetació web, en el modelat d'escenaris 3D i en els mecanismes de la postproducció en un plató virtual.

 

· Beca Carnet Jove Connecta't a la Caracterització

Becària: Marina Marco (27 anys), de Barcelona

Tasques de la formació: Coneixerà les tècniques de treball del servei de caracterització de TV3. Així mateix, s'introduirà en el funcionament d'arxius d'imatges de caracterització, de les compres de material i de l'elaboració de promocions de la cadena. Amb aquests objectius, farà pràctiques en programes com ara "Divendres", "Espai Terra", "Sense ficció", "Telenotícies", "Esport Club" o "La Riera" entre d'altres.

 

· Beca Carnet Jove Connecta't a l'Ambientació

Becària: Aina Engelhard (23 anys), de Barcelona

Tasques de la formació: Assistirà a la preparació de l'ambientació de programes enregistrats i en directe, ajudarà a dissenyar l'escenografia i també l'ambientació d'esdeveniments i actes corporatius. Farà pràctiques al magatzem d'attrezzo i mobiliari.

 

· Beca Carnet Jove Connecta't al Muntatge musical

Becari: Adrià Martínez ( 21 anys), de Sant Vicenç dels Horts

Tasques de la formació: Coneixerà les tècniques per incorporar sons i músiques de programes en directe i els mètodes de la postproducció de programes, com ara l'organització de la discoteca, les bases de dades i el tractament informàtic de la discografia. També farà una introducció al concepte legal de drets d'autor.

 

· Beca Carnet Jove Connecta't al Vestuari

Becària: Meritxell Escofet (24 anys), de Terrassa

Tasques de la formació: Coneixerà els mètodes i tècniques de treball del servei de vestuari a TV3. Accedirà a l'operativa de la vestiteca i de les comandes de compres de material i participarà en l'anàlisi de vestuari dels programes del canal infantil, dels "Telenotícies", dels programes d'esports i de "La Riera".

Els cinc joves han visitat avui TV3 per conèixer les instal·lacions i signar el document que formalitza la beca; han estat acompanyats de la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i del director de TV3, Jaume Peral. A l'acte de signatura també han assistit els cinc joves que van obtenir la beca en la passada edició i que ja han acabat el seu període de pràctiques a TV3.

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha explicat que "estem satisfets de posar en escena l'inici de la beca que comença i el tancament de la que acaba". Ha afegit que "els joves guanyadors de la beca s'han de sentir molt orgullosos d'aquesta experiència professional en un lloc de prestigi com TV3" i els ha emplaçat a "aprofitar aquesta oportunitat, ja que pot obrir moltes portes i és un bon rellançament per al seu camí professional".

Per la seva banda, el director de TV3, Jaume Peral, s'ha mostrat molt satisfet de col·laborar per cinquè any consecutiu amb l'Agència Catalana de la Joventut i ha destacat que "la beca és una bona oportunitat per als joves, ja que treballaran al costat de grans professionals i podran conèixer els diferents àmbits de l'empresa, però també per a TV3, que es podrà beneficiar de les seves aportacions". Peral ha agraït la feina als joves que han acabat la seva beca i s'ha mostrat convençut que "aquesta experiència els ajudarà en el seu futur professional".

10 beques en funcionament

L'ACJ ofereix amb el Programa Beques Carnet Jove un total de deu beques. A més de les cinc que es fan a TV3, també hi ha en funcionament les beques Carnet Jove Connecta't al Còmic, al Disseny, a les Lletres, a la Ràdio i a la Fotografia.

Aquesta iniciativa és possible gràcies a l'acord amb diferents empreses de referència dels sectors de la comunicació per un termini d'un any: "El Jueves", "El Punt Avui", Cadena SER, "La Vanguardia" i Estudi MUTO.

La convocatòria és oberta als titulars del Carnet Jove, que tenen entre 16 i 30 anys, i les persones seleccionades obtenen una remuneració econòmica.

 

Enllaços:

- Vídeo de promoció de les Beques Carnet Jove 2016:

 https://www.youtube.com/watch?v=BzkUIqF5Xf4

 

tv3.cat

Beques Carnet Jove

 

Anar al contingut