Catalunya Música transmet l'òpera "El barber de Sevilla" des del Metropolitan de Nova York

La transmissió del concert serà a les set de la tarda.

El dissabte 22 de desembre, a les set del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Metropolitan de Nova York per transmetre l'òpera El barber de Sevilla de Gioacchino Rossini amb les veus d'Isabel Leonard, John del Carlo i Alek Shrader, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Yves Abel. Els comentaris de la transmisssió els farà Carmina Malagarriga.

Fill d'un intèrpret de trompa i d'una cantant d'òpera, Gioacchino Rossini va ser un nen prodigi. Des de molt aviat va aconseguir grans èxits, primer a Itàlia i després a París, on el 1829 va estrenar l'òpera Guillem Tell. La revolució del 1830 va impedir que pogués respondre als encàrrecs del rei francès i va decidir jubilar-se prematurament, però això no va evitar que continués sent un compositor molt estimat, tant a França com a Itàlia.

De la dotzena d'òperes que va escriure, la més famosa és sens dubte El barber de Sevilla, que es va estrenar a Roma el 1816. És la seva obra mestra en el camp de l'òpera còmica.

Basada en la comèdia de Beaumarchais del mateix títol, explica les vicissituds d'una parella d'amants (el comte d'Almaviva i Rosina) que compten amb l'ajuda del barber Fígaro per escapar dels tentacles del guardià de Rosina (el vell i avar doctor Bartolo) i del seu aliat, el mestre de música Don Basilio.

No cal dir que la història té un final feliç i que finalment els amants acaben per sortir-se amb la seva.


catradio.cat

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut