James Levine
James Levine

Catalunya Música transmet el "Rèquiem" de Giuseppe Verdi des del Metropolitan de Nova York

Demà, 2 de desembre, a les 19.00, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe del "Rèquiem" de Giuseppe Verdi, des del Met de Nova York, interpretat per Krassimira Stoyanova, Ekaterina Semenchuk, Aleksandrs Antonenko i Ferruccio Furlanetto, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per James Levine. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

El 22 de maig del 1873 va morir l'escriptor Alessandro Manzoni, estendard del Romanticisme italià i gran amic de Giuseppe Verdi. Profundament afectat per la seva mort, el compositor italià va voler homenatjar-lo escrivint una corprenedora missa de difunts.

El 10 d'abril del 1874 l'editor Ricordi va editar la partitura del "Rèquiem" de Verdi i l'obra es va estrenar dirigida pel mateix compositor el 22 de maig del 1874 amb la participació com a solistes de diversos cantants i amics fidels del músic. L'estrena del "Rèquiem" va ser un triomf absolut. Certament, l'èxit internacional d'aquesta obra no va ser pas casualitat, perquè Verdi va aconseguir igualar les seves obres més belles i grandioses construint una missa monumental per a soprano, mezzosoprano, tenor i baix solistes, un cor mixt de 120 cantants i una gran orquestra amb 100 músics, amb instruments de corda i vent.

Serà tot un plaer poder-la sentir el 2 de desembre, dirigida per James Levine (que la conduirà per primera vegada des de l'any 2008), i en la versió del Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, amb quatre solistes excepcionals, com són la soprano Krassimira Stoyanova, la mezzosoprano Ekaterina Semenchuk, el tenor Aleksandrs Antonenko i el baix Ferruccio Furlanetto.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut