Catalunya Música ofereix la transmissió del concert final del concurs Maria Canals de Barcelona

El concert s'emetrà aquest dimecres al vespre. Aquesta és la primera edició del concurs sense Maria Canals, que va morir el juliol passat.

El dimecres 30 de març, cinc minuts abans de dos quarts de nou del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Palau de la Música Catalana per transmetre el concert final del 57è Concurs Internacional de Música Maria Canals. Els finalistes, escollits pels membres del jurat, interpretaran una obra del gran repertori simfònic per a solista i orquestra. La formació que acompanyarà els finalistes de l'edició d'enguany serà l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Salvador Brotons. Els comentaris de la transmissió els farà Xavier Chavarria.

Aquesta és la primera edició del concurs sense Maria Canals, que va morir el juliol passat. Canals va fundar aquest concurs l'any 1954, juntament amb el seu marit Rossend Llates, i actualment és un dels certàmens amb més tradició del món.

El concurs Maria Canals atorga més de 40.000 euros en premis, a més de concerts remunerats, tant per als guanyadors com per als finalistes, a ciutats com París i Roma. També ofereix concerts a les temporades regulars d'orquestres simfòniques i la participació en festivals.

En aquesta edició, el certamen ha rebut 160 sol·licituds de 26 països diferents. Després de la preselecció, s'han escollit prop de 100 concursants de 27 països.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut