Concert Hall del Musiikkitalo
Concert Hall del Musiikkitalo

Catalunya Música ofereix en directe la final del concurs "Let the Peoples Sing" des de Hèlsinki

Diumenge 15 d'octubre, a les 19.00, Catalunya Música desplaçarà un equip al Musiikkitalo, el Centre de Música de Hèlsinki, per transmetre en directe la final del concurs biennal "Let the Peoples Sing" de la Unió Europea de Radiodifusió, organitzat enguany per la Ràdio Finlandesa. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Marc Canals.

La final del concurs "Let the Peoples Sing", amb l'actuació dels cors finalistes del certamen i del cor guanyador absolut de l'edició del 2015, serà transmesa en directe per la Temporada Euroràdio des del Concert Hall del Musiikkitalo, el Centre de Música de Hèlsinki.

"Let the Peoples Sing" és un certamen biennal de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) creat l'any 1961 per la Corporació Britànica de Radiodifusió (BBC), que està adreçat a cors amateurs, que s'hi presenten a través d'enregistraments radiofònics que són enviats al jurat internacional del concurs per les emissores de ràdio membres i associades de la UER. 

En aquesta edició s'hi ha presentat 17 cors internacionals i després de la celebració de les semifinals, en el concurs d'enguany organitzat per la Ràdio Finlandesa, seran vuit els cors que competiran a la final d'aquest diumenge a Hèlsinki en tres categories: cors infantils i juvenils, cors adults i una categoria oberta. El jurat internacional valorarà les seves actuacions i atorgarà el premi de cada categoria i també la Silver Rose Bowl, que és el guardó que distingeix el millor cor del certamen. Aquest any el jurat internacional del concurs "Let the Peoples Sing" estarà presidit per Bent Grønholdt, de la Ràdio Danesa, i tindrà com a membres el cap de Catalunya Música, Àlex Robles; els compositors i directors Bob Chilcott i Sigvars Klava, Brian Newhouse, dels mitjans públics americans; Grit Schulze, de la Ràdio del Centre d'Alemanya, i Inari Tilli, de la Ràdio Finlandesa.

A la final de diumenge del concurs, a més de poder sentir els vuit cors finalistes, que provenen del Regne Unit, Dinamarca, Estònia, Finlàndia i Noruega, també es podrà gaudir de l'actuació del Cor de Noies Aarhus de Dinamarca, guanyador de la Silver Rose Bowl de l'última edició del certamen (celebrada el 2015), i a més, conèixer el veredicte del jurat, que anunciarà el nom del cor guanyador absolut del concurs d'aquest any i els dels guardonats a cada categoria.

Catalunya Música, que participa en aquest prestigiós concurs des que es va incorporar a la UER l'any 2009, serà l'amfitriona de la propera edició bianual de "Let the Peoples Sing", que se celebrarà el 2019 a Barcelona, en col·laboració amb el Palau de la Música Catalana. 

La transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut