Oriol Munné
CCMA

Catalunya Informació començarà diumenge el "Costumari abreujat", una sèrie de reportatges sobre les festes més significatives del calendari català

En els 17 episodis d'aquesta sèrie es tractarà de les dades més destacades del costumari català amb els seus orígens, tradicions i la gastronomia que hi va vinculada

A partir del diumenge 9 d' abril, Catalunya Informació començarà a emetre aquesta  sèrie de 17 reportatges fets pel periodista Oriol Munné i amb  la col·laboració de l'historiador i antropòleg Lluís Garcia i del cuiner Fermí Puig.

Lluís Garcia participa en la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO i fa programes per a aquest organisme relacionats amb el patrimoni i la cultura. També és especialista en el patrimoni culinari i ha fet estudis bioarqueològics.

Fermí Puig, propietari del restaurant del seu nom, és especialista en l'alta cuina i el paper de la cuina catalana al món. Abans havia regentat el restaurant Drolma de Barcelona, amb el quale va obtenir una estrella Michelin.

Aquests espais del "Costumari abreujat"  s'emetran individualment,  el primer el Diumenge de Rams, i a cada  festivitat triada, com Sant Jordi,  Nadal,  Carnaval, Tots Sants, Pasqua o l'inici de la Quaresma.

El "Costumari abreujat" permet descobrir què celebrem cadascun d'aquests dies, explica per què ho celebrem i quines són les menges típiques que hi van associades.

Les festes elegides per a aquests reportatges i, per tant, el  seu dia d'emissió seran: el Diumenge de Rams, el  9 d'abril; la Setmana Santa i la Pasqua, que s'emetrà el Divendres Sant, 13 d'abril; Sant Jordi, el 23 abril; el Corpus Christie, el 15  de juny; Sant Joan i el solstici d'estiu, el 24 juny; les festes majors de la Mare de Déu d'agost, el 15 d'agost; Tots Sants, l'1 de novembre; Nadal, el  25 de desembre; Sant Esteve, el 26 desembre, i  els Sants Innocents, el 28 de desembre. L'any 2018 es podran escoltar el dia de Reis, el  6 de gener; la Candelera, el 2 de febrer; el Carnaval, l'11 de febrer; Sant Josep, el 19 de març; el Dijous Gras, el 8 de febrer; el Dimecres de Cendra, el 14 de febrer; i l'inici de la Quaresma, el 15 de febrer.

Tots els reportatges es podran recuperar a la web de Catalunya Ràdio en aquest espai.

 

catradio.cat/informatius 

catradio.cat/catalunya-informacio

facebook.com/catinformacio

twitter.com/catinformacio

 

 

Anar al contingut