Capdevila diu que s'ha "regular a nivell escolar" l'ús del mocador islàmic

La consellera d'Acció Social i Ciutadania ha admès a Catalunya Ràdio que s'ha de regular l'ús del mocador islàmic a l'escola. Així, s'ha referit al cas de la menor de Girona, a qui el departament d'Educació ha autoritzat a anar amb mocador a classe.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha defensat l'actuació d'Educació, perquè en el cas d'una nena en edat d'escolarització allò que preval és "el dret a l'escolarització de la menor". "Aquesta nena té dret a estar escolaritzada i aquesta situació s'ha de resoldre amb els pares, amb l'escola, i evidentment que hem d'avançar perquè l'escola és aconfessional", ha remarcat.
Capdevila considera que "potser sí que caldrà reglamentar en aquesta línia per evitar aquestes situacions de conflicte. Però, per mi, com a persona de la qual depèn la secretaria d'infància i adolescència, sempre estic a favor dels menors. I el menor en aquest cas té el dret a assistir a l'escola".
"Nosaltres des de la secretaria d'immigració tenim molt clar que sempre és la dona qui té prou criteri, que hi ha és prou madura, per prendre les decisions que ella vulgui, això pel que fa a les persones adultes. En el cas d'aquesta nena... em sembla que té deu anys... és una nena petita i en aquest cas no crec que aquesta decisió la prengui de manera lliure, sinó que els seus pares l'han pres per ella. Aquest és una qüestió, per tant, que haurem de regular a nivell escolar", ha argumentat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut