Ricard Ustrell i Arnaldo Otegi
Ricard Ustrell i Arnaldo Otegi

Arnaldo Otegi referma a "El suplement" l'aposta de l'esquerra abertzale per la pau

Diumenge, 4 de febrer, el programa "El suplement", amb Ricard Ustrell, emetrà la secció "Quatre gats" dedicada al procés de pau al País Basc, amb Arnaldo Otegui, coordinador general d'EH Bildu; Jesús Egiguren, expresident dels socialistes bascos, i el periodista Martxelo Otamendi.

El programa "El suplement", amb Ricard Ustrell, dedica aquest diumenge la seva secció "Quatre gats" a analitzar en quin punt està el procés de pau al País Basc, a partir de les 11.00. Ustrell, que ha viatjat a la localitat d'Elgoibar (Daix Deba), entrevista el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, que retreu a l'Estat que, segons ell, no sigui capaç de defensar democràticament la unitat d'Espanya. Tot i això, Otegi subratlla també la necessitat de seguir apostant per vies exclusivament pacífiques per assolir la independència del País Basc. Fent paral·lelismes amb la situació de Catalunya, el líder de l'esquerra abertzale recorda que fa mesos que ell va advertir els líders independentistes catalans que si plantejaven un pols a Espanya, l'havien de guanyar; en cas contrari, sosté que ell ja va pronosticar que acabarien a la presó.

Otegi, que reconeix també el dolor causat pel terrorisme d'ETA, no és l'únic protagonista del "Quatre Gats" de diumenge, on també es podrà escoltar l'expresident dels socialistes bascos, Jesús Egiguren, i el periodista Martxelo Otamendi. Egiguren, l'home que va negociar amb ETA en representació del govern espanyol, parla també de Catalunya i situa l'origen dels problemes actuals en l'Estatut del 2006, que qualifica del fracàs més gran d'Espanya des de la transició.

El programa "El suplement" s'emet els dissabtes i diumenges, de 6.00 a 13.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio/elsuplement

facebook.com/elsuplement

twitter.com/elsuplement

 

Anar al contingut