Àngel Ros
Àngel Ros

Àngel Ros diu que les obres de Sixena són propietat d'institucions de Catalunya i el més lògic és que se'ns doni la raó des d'un punt de vista judicial

L'alcalde de Lleida ha destacat a "Els matins" de TV3 que la sentència del jutjat d'Osca és recurrible a l'Audiència Provincial i al Tribunal Suprem.

Sobre el litigi per les obres d'art de Sixena, Ros ha dit: "La sentència del jutjat d'Osca és recurrible a l'Audiència Provincial i al Tribunal Suprem. Les obres són propietat d'institucions de Catalunya i el que és lògic és que se'ns doni la raó des d'un punt de vista judicial"

"Si no arriba a ser per un conjunt de bisbes il·lustrats, com el bisbe Messeguer, i una societat civil il·lustrada que les va salvar, ara  aquestes obres les haurien d'anar a veure al museu The Cloisters, de Nova York, o estarien en mans d'algun col·leccionista d'art d'Europa."

"Hem de ser capaços de trobar models per compartir-les, a través d'exposicions temporals, entre els museus de Lleida i Barbastre, però respectant el dret de propietat."

La votació per formar la mesa dels Congrés, i els 10 vots extres

"Si es torna a la filosofia antiga pujoliana del peix al cove, espero que els propers acords que Convergència faci amb el govern de Madrid aportin també guanys a Catalunya, com ara infraestructures i obres públiques, i no només beneficis a Convergència per obtenir grup parlamentari."

Acord pel cartipàs municipal a l'Ajuntament de Lleida

"Hem sigut capaços de mantenir els serveis públics, i mantenir el nivell de prestacions socials de l'anterior mandat en què hi havia una majoria socialista, d'aprovar els pressupostos. I hem estat demostrant una geometria variable, negociant amb diferents partits".

El català a la Paeria

"En l'acord de ciutadans hi ha un apartat que diu que el reglament d'ús lingüístic a la paeria s'adaptarà a les sentències polítiques. I no hi ha hagut cap canvi. "No hi ha cap atac al català des de la Paeria". "No hi ha polèmica del català a la ciutat".

"No s'ha fet cap canvi, no estem modificant cartellera. Des del 2011 fins ara s'han canviat un centenar de cartells. S'estan complint totes les recomanacions del síndic."

 

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

twitter.com/elsmatins

Anar al contingut