Moscou

L'OTAN i Rússia s'acusen mútuament de reforçar les seves flotes al mar Negre

El mar Negre és l'escenari on els Estats Units i Rússia van desplegant les seves forces, sempre amb un ull posat en les intencions de l'adversari. El Kremlin denuncia que vaixells nord-americans estan portant armes a Geòrgia, amb el pretext de l'ajuda humanitària. Mentrestant, Occident tem que la darrera guerra al Caucas sigui només el primer capítol d'un nou expansionisme rus, que miri ara cap a Ucraïna, Crimea o Moldàvia.

Actualitzat

Creix la tensió al mar Negre. Al mateix temps que el primer vaixell nord-americà amb ajuda humanitària arribava a Geòrgia, Rússia clamava contra "el reforçament de les tropes de l'OTAN a l'àrea del mar Negre" i ha començat a prendre mesures per vigilar-ne l'activitat.

Mentrestant, Occident també mira amb recel Rússia, ja que pensa que podria iniciar una política expansionista als països del voltant. El cap d'estat francès, Nicolas Sarkozy, president de torn de la Unió Europea, ha instat Rússia a respectar el dret internacional en el conflicte amb Geòrgia i li ha advertit que l'afer determinarà les relacions de Moscou amb Brussel·les. El president francès ha afirmat que ens trobem davant "un canvi unilateral de fronteres" que és "simplement inacceptable".

Bernard Kouchner, ministre d'Exteriors francès, ha anat més enllà acusant Rússia de posar-se fora "de la legislació internacional" i ha advertit que ara pot tenir "altres objectius" com Crimea, Ucraïna o Moldàvia. Kouchner ha conclòs que els països europeus "reaccionaran".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut