Bucarest

Zapatero desmenteix que tingués coneixement del "minitransvasament" del Segre

El president del govern espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha desmarcat de la proposta de transvasament del Segre. El president ha manifestat també que, tot i que fa sis mesos que treballen de costat amb la Generalitat de Catalunya en la situació de la sequera, desconeixia la proposta del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, de transvasar aigua d'aquest riu; un projecte que ha qualificat de "minitransvasament".

Actualitzat

Des de Bucarest, on s'està celebrant la cimera de l'OTAN, el president del govern espanyol en funcions ha reconegut que Catalunya està vivint una sequera com fa 60 anys que no patia i s'ha desmarcat que s'estigui vivint una "guerra de l'aigua". En aquest sentit, Rodríguez Zapatero ha manifestat que des de fa sis mesos el govern espanyol i el català treballen de costat en la matèria de l'aigua i ha assegurat que continuaran en la mateixa línia per garantir que l'aigua arribi a Barcelona quan les reserves estiguin al límit.

Tot i ser molt conscient que s'han de prendre mesures per fer front a la sequera, el president en funcions ha tornat a descartar el que ha titllat de "minitransvasament" del Segre com a alternativa i ha manifestat que aposta per altres solucions "més modernes i més precises". A més, ha assegurat que desconeixia el projecte de Baltasar, que ha qualificat de "minitransvasament".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut