Personal mèdic preparant un ambulància per traslladar l'auxiliar d'infermeria contagiada amb l'Ebola des de l'hospital d'Al…
Personal mèdic preparant un ambulància per traslladar l'auxiliar d'infermeria contagiada amb l'Ebola des de l'hospital d'Alcorcón. (Foto: Reuters)
Madrid

La infermera contagiada amb l'Ebola rep sèrum hiperimmune d'una pacient que va superar el virus

La donant seria la monja Paciencia Melgar, que va cuidar a Monròvia el missioner espanyol Miguel Pajares i va superar la malaltia

RedaccióActualitzat

L'auxiliar d'infermeria contagiada pel virus de l'Ebola està rebent un sèrum hiperimmune d'una persona que va superar el virus. Així ho ha anunciat el cap de la Unitat d'Infeccioses del complex hospitalari La Paz-Carlos III, José Ramon Arribas.

La donant seria la monja Paciencia Melgar, que va cuidar a Monròvia el missioner espanyol Miguel Pajares, el primer repatriat mort a Espanya. Aquesta informació l'ha donat el sindicat de CCOO després d'una concentració que han fet els treballadors de l'hospital La Paz a la porta del centre. La monja, que no va ser repatriada amb Pajares, va viatjar a Espanya posteriorment, el 25 de setembre, per intentar ajudar el religiós Manuel Garcia Viejo, però no va ser-hi a temps, ja que el religiós va morir aquell mateix dia.

La monja Paciencia ha expressat aquest dimarts el seu desig d'ajudar en la curació de persones infectada per l'Ebola "si la meva sang serveix", segons ha explicat un portaveu de l'ONG Fundación Signos Solidarios, en la qual treballa la religiosa.

Aquest sèrum hiperimmune seria una de les diverses "opcions terapèutiques" que s'estan aplicant a l'auxiliar d'infermeria que pateix l'Ebola, segons les paraules de la directora general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, Mercedes Vinuesa.

En la seva compareixença, Vinuesa no va concretar a quins tractaments es referia, però segons el cap de la Unitat d'Infeccioses del complex hospitalari La Paz-Carlos III, José Ramón Arribas, l'altra opció terapèutica que estan provant amb la pacient és un antiviral que s'ha provat en "animals petits".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut