Sant Feliu de Guíxols

Un pesquer s'enfonsa a les illes Formigues i vessa part del combustible

Els set tripulants de l'embarcació han estat rescatats i n'han sortit il·lesos. Protecció Civil ha activat preventivament l'alerta del Pla Camcat pel vessament.

RedaccióActualitzat

Un pesquer de 19 metres s'ha enfonsat aquest dimecres a quarts de vuit del matí a mig quilòmetre les illes Formigues i ha vessat al mar part del carburant, segons ha informat Protecció Civil, que ha activat preventivament l'alerta del pla per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya, Camcat.

L'embarcació "Nuevo Río Verde", amb port base a Sant Feliu de Guíxols, ha xocat amb una roca a un quilòmetre davant de Cap Roig per motius que es desconeixen i ha quedat mig enfonsat per la popa.

Els set tripulants del pesquer han estat rescatat il·lesos per una altra embarcació, que els ha retornat en bon estat a Sant Feliu de Guíxols, segons ha informat Salvament Marítim. Alhora, Salvament Marítim ha recollit els objectes que han quedat a la superfície i treballa per eliminar la taca de combustible, d'uns 200 metres per 100.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT ha iniciat els protocols de trucades als cossos d'emergències i operatius implicats, com ara la Policia Local de Palamós i l'Agència Catalana de Residus, entre d'altres.

Segons Protecció Civil, personal d'una empresa de submarinistes de Palamós, contractats per la companyia asseguradora de l'embarcació, han estat prenent fotografies i estudiant les característiques del lloc del sinistre aquesta tarda per analitzar si hi havia més risc de fuita, fet que finalment s'ha descartat, i per planificar el reflotament. 

Les tasques de treure el vaixell de sota l'aigua començaran aquest dijous al matí, i s'utilitzarà un globus inflable. Un cop s'hagi realitzat la maniobra, un remolcador durà l'embarcació fins al port de Palamós.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut