El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu.
Fernández Díaz vol un PSC sòlid.
Madrid

Interior no dóna cap valor al comunicat dels presos d'ETA i titlla de repugnant l'acte de Durango

El govern espanyol ha valorat finalment el comunicat dels presos bascos de la setmana passada. El ministre Jorge Fernández Díaz assegura que no té cap valor ni canviarà res i nega l'existència de presos polítics. També s'ha referit a l'acte de presos excarcerats d'aquest dissabte a Durango per titllar-lo d'"aquelarre repugnant".

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha trencat el silenci aquest divendres en relació amb el document que els presos d'ETA van difondre la setmana passada i sobre l'acte d'aquest dissabte a Durango. Ho ha fet en boca del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, qui ha deixat clar que el comunicat no té cap valor ni canviarà res, i ha qualificat d'"aquelarre repugnant" l'acte amb etarres excarcerats.

"Això i res és el mateix". Fernández Díaz ha avisat que el comunicat del col·lectiu EPPK, que ha subratllat van emetre el dia dels Sants Innocents, no canviarà la política antiterrorista del govern ni la política penitenciària ni la de dispersió.

Assegura que "l'agenda del govern no estarà pendent dels comunicats de propaganda, teatralizació i escenificació que ETA i els seus presos decideixin a cada moment", i ha reiterat que l'únic comunicat que espera és el de la dissolució definitiva de la banda terrorista.

El ministre ha afegit que a Espanya no hi ha presos polítics ni bascos, ni andalusos, ni canaris perquè la responsabilitat penal és individual, i ha subratllat que mentre ETA no es dissolgui i els presos no reneguin de forma "pública, clara i evident" de la banda, la declaració de dissabte no tindrà cap efecte ni virtualitat.

Fernández Díaz fins i tot ha ironitzat sobre el contingut del comunicat i ha dit: "Que van causar molt dany, doncs moltes gràcies per reconèixer-ho." També ha aprofitat per reiterar el compromís del govern amb les víctimes del terrorisme i amb la lluita contra la banda terrorista fins a la seva desaparició.

Lliures però no penedits

El ministre popular també ha parlat de l'acte d'aquest dissabte a Durango convocat pels presos etarres excarcerats per la fi de la "doctrina Parot". Considera que és un "aquelarre repugnant" i assegura que si finalment té lloc hi participaran persones amb "molts crims i dolor a l'esquena" que en cap moment s'han penedit dels crims, no s'han desvinculat d'ETA i no han demanat perdó.

La prohibició o no d'aquest acte està ara en mans de l'Audiència Nacional.
Anar al contingut