Barcelona

Iniciativa i EUiA celebraran una assemblea oberta per construir un front polític d'esquerres

Iniciativa per Catalunya i els seus socis de coalició, Esquerra Unida i Alternativa, volen construir un front polític d'esquerres capaç de governar Catalunya. Volen atraure el Procés Constituent, el corrent crític del PSC Avancem i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, entre d'altres.

RedaccióActualitzat

Iniciativa per Catalunya i els seus socis de coalició, Esquerra Unida i Alternativa, volen construir un front polític d'esquerres capaç de governar Catalunya. El pròxim mes de gener convocaran una assemblea oberta a altres partits i moviments socials.

El coordinador nacional d'Iniciativa, Joan Herrera, ha fet una crida a tothom que vulgui plantar cara a les polítiques de retallades perquè formin part d'aquest projecte. D'aquesta manera es vol posar fil a l'agulla a l'objectiu que comparteixen les dues formacions: el de donar forma a un espai comú per a les esquerres.

L'assemblea vol aglutinar els col·lectius que, des de fa mesos, surten al carrer amb reivindicacions socials i econòmiques; des dels desnonats fins als afectats pels ERO, les retallades o els moviments socials.

Els militants d'Iniciativa fa mesos que s'estan reunint amb membres de diversos moviments socials. Entre les formacions que volen atraure hi ha el Procés Constituent de la monja Teresa Forcades, el corrent crític del PSC Avancem de Joan Ignasi Elena, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i també entitats veïnals.

Per Herrera, aquesta alternativa d'esquerres s'ha de construir sense supeditar-se a l'Estat, ni a les retallades imposades pels partits de dretes tan catalans com espanyols.

Per visualitzar la unitat d'aquests moviments, i la unitat mateixa de les esquerres, han convocat una assemblea per al 18 de gener.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut