Larissa

Els pares de la nena trobada a un campament gitano afirmen que la mare biològica els la va entregar

En la seva declaració el matrimoni ha assegurat que la mare biològica de la nena, d'origen gitanobúlgar, els la va entregar perquè no la podia cuidar. Després d'escoltar la seva versió, el jutge ha ordenat presó preventiva. La petita, que podria ser més gran del que es pensava en un principi, només parla romaní i està sota custòdia d'una entitat. La policia busca la família biològica.

RedaccióActualitzat

L'entitat que s'ocupa de la nena de 4 anys que vivia amb una parella gitana que es feia passar pels seus pares ha rebut més de 8.000 trucades de tot el món relacionades amb el cas. El presumpte segrest de la petita ha aixecat molta expectació. Encara és una incògnita com va anar a parar a mans d'aquesta família, que està imputada per segrest i per haver-li falsificat el certificat de naixement.

Hi ha la sospita que Maria, com es diu la menor, sigui víctima del tràfic de menors. De fet, ja el 2011 les policies de Grècia i Bulgària van fer una operació conjunta per aturar aquest comerç. Es van detenir una vintena de persones dels dos països. Els experts asseguren que el tràfic de nadons ha estat una pràctica coneguda a Grècia a causa de les llacunes en la seva legislació respecte a les adopcions de nens estrangers.

Davant del jutge, el matrimoni gitano ha explicat que la mare biològica de la nena, d'origen gitanobúlgar, se la va entregar voluntàriament després de néixer ja que no podia tenir-ne cura. Constantinos Katsavos, un dels advocats que representa la família, ha reconegut que "va ser una adopció que no va ser exactament legal, però que es va produir amb consentiment de la mare", tal com han explicat al tribunal. Després d'escoltar-los, el jutge ha decidit que els dos estiguin a la presó a l'espera del judici.

El matrimoni gitano va ser detingut després que la policia va escorcollar el campament de Farsala, on vivien, per buscar drogues i armes. Els agents van trobar la nena, rossa, de pell blanca i ulls blaus, uns trets que no s'assemblaven gens als de la família amb la qual vivia. Les autoritats gregues van confirmar a través de mostres d'ADN que Maria no era filla de la parella que la cuidava.

Davant dels jutjats s'han congregat membres de la comunitat romaní per mostrar el seu suport a la parella i han denunciat que han estat injustament estigmatitzats. "Acusen els gitanos de tot: de robar, de traficar amb nens. Aquestes coses només passen entre la nostra raça? Això és un gran insult per a nosaltres" ha denunciat Babis Dimitriou, cap de la comunitat romaní local a l'agència Reuters.

El cas ha generat dubtes sobre si s'estan robant nens i si la parella formava part d'una banda de tràfic de menors més gran. També ha contribuït a incrementar la desconfiança entre els grecs i la comunitat romaní, en un moment en què el país està immers en un debat racista.

L'organització Somriure d'un nen, que atén la nena, ha indicat a l'edició electrònica del diari "Kathimerini" que la petita podria tenir més de 4 anys. Segons un dels seus responsables, Maria té problemes per comunicar-se, ja que només parla romaní. "En contrast amb el primer dia, quan estava en estat de shock, la nena està ara completament tranquil·la" i no ha demanat en cap moment veure un antic membre de la seva antiga família.

El germà del pare assegura que "la nena estava molt ben cuidada. Ens la van donar i la vam criar. Tenia problemes als ulls. Nosaltres la vam dur al metge, a tot arreu. No ens la vam endur per vendre-la. L'estimàvem molt."

La família real de la menor continua sense aparèixer. Per les seves característiques, la Policia creu que Maria podria ser de l'est o del nord d'Europa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut