El Caire

Els Germans Musulmans acusen les forces de seguretat d'Egipte d'haver disparat a matar contra una multitud de partidaris de Mursi

Els islamistes acusen les forces de seguretat d'haver disparat a matar contra la multitud que es manifestava a favor del deposat president Mohamed Mursi. Denuncien més de 200 morts i 4.000 ferits. Les autoritats egípcies, que asseguren que només han utilitzat gasos lacrimògens, rebaixen la xifra de víctimes a 65 morts i dos centenars de ferits i avisen que molt aviat desmantellaran les acampades que hi ha a la capital.

RedaccióActualitzat
Nou brot de violència a Egipte, l'enèsim des del cop d'estat que el 3 de juliol va enderrocar el president islamista Mohamed Mursi, que podria haver deixat desenes de morts i ferits al Caire. Els Germans Musulmans denuncien una massacre a mans de les forces de seguretat, a qui acusen d'haver disparat a matar contra els partidaris del deposat president. Les autoritats ho neguen i adverteixen que s'estan preparant per desmantellar les acampades que tant partidaris com detractors de Mursi han instal·lat al Caire des del seu endarrocament.
 
El xoc ha tingut lloc al barri de Ciutat Nàsser, a l'est de la capital egípcia, on els seguidors de Mursi acampen des de l'empresonament del seu líder. Els islamistes asseguren que policies i soldats han disparat a matar amb foc real i de perdigons contra la multitud poc abans de les oracions del matí. Parlen de més de 200 morts i 4.000 ferits. Malgrat tot, asseguren que mantindran la protesta pacífica. Els enfrontaments s'han allargat fins a mig matí.

La versió oficial, donada per diferents membres del govern de transició egipci, assegura que les forces de seguretat només utilitzen els gasos lacrimògens com a armament per mantenir l'ordre. Previ a aquesta afirmació, algunes agències havien citat anteriorment una font de dels serveis de seguretat que asseguraven que havien disparat perdigons davant dels atacs amb pedres dels manifestants que intentaven bloquejar el pont del 6 d'Octubre, un dels principals de la ciutat. El ministeri de Sanitat ha reconegut fins ara 65 morts i 269 ferits.

Partidaris i detractors de Mursi van tornar a mesurar les seves forces al carrer aquest divendres amb massives concentracions coincidint amb les primeres acusacions formals contra el president deposat Mohamed Mursi per la seva presumpta col·laboració amb Hamas.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut