Damasc

Al-Assad desafia la comunitat internacional amb una gran ofensiva sobre l'estratègica ciutat d'Al-Qusair

L'exèrcit sirià assegura que ha pres el control del centre d'Al-Qusair, un dels principals bastions dels rebels a la província de Homs. La ciutat ha resistit durant un any l'assetjament de les tropes sirianes, que hi han fet una ofensiva brutal en les últimes hores.

RedaccióActualitzat
Dos anys de guerra civil, 90.000 morts i el desprestigi internacional no han servit per afeblir l'actitud del president de Síria, Bashar al-Assad. En una entrevista en una televisió argentina, Al-Assad es manté desafiant amb la comunitat internacional. Considera que el conflicte és estrictament intern, i avisa que no coneix cap govern que s'hagi assegut a negociar amb terroristes.
 
El règim sirià no només reacciona amb paraules, sinó també amb fets. Aquest diumenge ha fet una gran ofensiva sobre la ciutat d'Al-Qusair, un dels principals bastions dels rebels a la província de Homs. L'exèrcit sirià assegura que ha pres el control dels barris del centre.
 
La ciutat ha resistit durant un any l'assetjament de les tropes sirianes. Ara, l'Observatori Sirià dels Drets Humans denuncia que els bombardejos sobre Al-Qussair han estat els pitjors des que va començar la revolta contra Bashar al-Assad. De moment, han calculat que l'aviació ha fet 40 morts.
 
En aquesta ofensiva final, els soldats del règim tindrien el suport de milicians de Hezbollah, arribats del Líban, segons denuncia l'oposició.
 
La ciutat és un punt estratègic perquè és a prop de la frontera amb el Líban i perquè és clau en la batalla per controlar la província rebel de Homs.
 
Al-Assad no es mou
 
Mentre la guerra avança sobre el terreny, el president sirià, Bashar al-Assad, es manté inflexible en la decisió de no abandonar el poder. Així ho ha dit en una entrevista concedida al diari argentí "Clarín".

Al-Assad s'ha declarat escèptic davant la possibilitat de celebrar una conferència internacional sobre Síria, auspiciada pels Estats Units i Rússia, per posar fi a una guerra que ja ha fet més de 90.000 morts, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut