El president de les Illes, José Ramón Bauzá, en una imatge d'arxiu.
El president de les Illes, José Ramón Bauzá, en una imatge d'arxiu.
Palma

El govern balear relleva el conseller d'Educació a qui va demanar més fermesa en política lingüística

Quinze dies després que el govern balear aprovés el decret del trilingüisme, el seu president, el popular José Ramón Bauzá ha decidit canviar el conseller d'Educació, Rafael Bosch. Bauzá demanava a Bosch una posició més ferma en política lingüística. el president de les Illes també ha rellevat el vicepresident econòmic i el conseller d'Administracions Públiques per donar un impuls nou en una nova etapa, ha dit Bauzá.

RedaccióActualitzat
El president del govern balear, el popular José Ramón Bauzá, ha decidit remodelar el seu executiu. Canvia tres consellers: el vicepresident econòmic, el d'Administracions Públiques i el d'Educació, Cultura i Universitats.

El fins ara conseller d'Educació, Rafael Bosch, surt de l'executiu després que Bauzá li demanés una posició més ferma en política lingüística. La cartera l'ocupa a partir d'ara Joana Maria Camps. Fa dues setmanes, el govern balear va aprovar el decret de trilingüisme, la norma que obliga a fer classes en català, castellà i anglès en iguals proporcions, i que s'aplicarà a partir del curs vinent. Aquesta decisió va acabar amb la immersió en llengua catalana aplicat a les Illes des del 1983.

Pel que fa a les altres dues conselleries afectades per la remodelació, la d'Administracions públiques l'encapçalarà des d'ara Núria Riera, que també serà la nova portaveu de l'executiu balear. En relació a la vicepresidència econòmica, es divideix en dos departaments. Un serà el d'Hisenda, a càrrec de Vicenç Marí, i l'altre de pressupostos, que ocuparà Joaquin Garcia. Bauzá justifica els canvis perquè considera que ara s'entra en "una nova etapa que demana un impuls nou".
 
Anar al contingut