Manifestació d'activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. (Foto: ACN)
Manifestació d'activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. (Foto: ACN)
Madrid

El PP aprova en solitari en ponència una proposta contra els desnonaments que exclou la dació

El text no preveu ni la dació en pagament ni altres propostes de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, com l'expropiació als bancs dels pisos desnonats. L'oposició reclama al PP que busqui el consens en un tema de tanta importància social.

RedaccióActualitzat
El PP s'ha quedat sol en l'aprovació de la seva proposta contra els desnonaments en la ponència del Congrés dels Diputats. El text no preveu ni la dació en pagament ni altres propostes de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), com  l'expropiació als bancs dels pisos desnonats.

Ara, el text passarà per la Comissió d'Economia del Congrés, que dijous aprovarà el projecte de llei abans de remetre'l al Senat.

El portaveu econòmic del PP, Vicente Martínez Pujalte, ha assegura que l'esborrany recull "l'esperit" de l'ILP sobre la dació en pagament perquè busca la "protecció" dels deutors hipotecaris i inclou una fórmula de lloguer social.

Ara bé, s'exclou la dació amb efectes retroactius perquè, segons Martínez Pujalte, permetria a qualsevol ciutadà desfer-se de la hipoteca, encara que tingui un gran patrimoni i s'equivoqués comprant un habitatge en plena bombolla immobiliària.

Des del PSOE, Soraya Rodríguez ha acusat el PP de fer desaparèixer "de forma tramposa" la ILP aprofitant el tràmit parlamentari i ha admès que no té "cap esperança" que la nova llei aporti solucions contra els desnonaments.

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha lamentat que el PP hagi buidat de contingut la Iniciativa Legislativa Popular i ha cridat al consens. "El PP no pot, per molta majoria legítima que tingui, quedar-se sol en un tema d'una importància social tan gran com aquest", ha advertit.

El diputat de l'Esquerra Plural Joan Coscubiela ha retret al PP que hagi imposat la seva "majoria absolutista" per "tancar en fals" el debat sense donar solucions als afectats i ha pronosticat que els tribunals tombaran aquesta proposta.
Anar al contingut