Bitllets d'euro
Bitllets d'euro
Brussel·les

Vistiplau europeu a l'aplicació de la taxa sobre transaccions financeres en onze estats membres

L'impost sobre les transaccions financeres internacionals té com a objectiu frenar l'especulació i fer que la banca assumeixi part dels costos de les crisis. L'acord dels Vint-i-set ha estat qualificat de "fita per a la fiscalitat europea" pel comissari del ram.

RedaccióActualitzat
La Unió Europea ha donat el vistiplau a onze països, entre els quals Espanya, perquè avancin en la imposició de l'anomenada "taxa Tobin", un impost sobre les transaccions financeres internacionals que té com a objectiu frenar l'especulació i fer que la banca assumeixi part dels costos de la crisi. L'acord dels Vint-i-set ha estat qualificat de "fita per a la fiscalitat europea" pel comissari del ram, Algirdas Semeta.

Àustria, Alemanya, Bèlgica, Espanya, Estònia, Eslovènia, Eslovàquia, França, Grècia, Itàlia i Portugal són els estats membres que a l'octubre van acordar tirar endavant la taxa a través d'una "cooperació reforçada", un mecanisme que, després de mesos de negociacions, va permetre que el projecte fructifiqués esquivant el veto de diversos estats, amb el Regne Unit al capdavant.

La taxa pretén recaptar uns 37.000 milions d'euros a l'any, segons alguns estudis. Ara, la Comissió Europea té l'encàrrec de presentar una proposta formal per aplicar l'impost, un pas que es considera històric.
Anar al contingut