Barcelona

Navarro creu que el dret d'autodeterminació, i no només la consulta, s'ha de pactar amb l'Estat

El PSC dificulta el consens sobre la declaració de sobirania perquè considera que el dret d'autodeterminació, i no només la consulta, també s'ha de pactar amb l'Estat, segons ha assegurat Pere Navarro.

RedaccióActualitzat
El PSC dificulta el consens sobre la declaració de sobirania perquè considera que el dret d'autodeterminació, i no només la consulta, també s'ha de pactar amb l'Estat, segons ha assegurat el primer secretari de la formació, Pere Navarro, a l'espai "Polièdric" de Catalunya Informació. Navarro ha qüestionat també que en el redactat final es digui que Catalunya és subjecte polític i jurídic de sobirania, perquè considera que també s'ha de negociar amb Espanya. Per Navarro, això és posar "el carro davant dels bous". Per això, fa una crida "a defensar un principi democràtic perquè hi pugui haver una consulta", que "és la que dirà si Catalunya té la sobirania per poder-lo celebrar".

De fet, el líder del PSC s'avé a negociar amb la resta de forces polítiques una declaració de consens a partir d'un nou redactat respectant les singularitats de cada formació. No obstant, qualifica d'"indignant" que el primer ple de la legislatura es dediqui al procés sobiranista i no a la crisi econòmica, amb qüestions com la reactivació econòmica, la pobresa o l'atur.

Pere Navarro, però, ha ofert el seu suport al president Mas amb l'objectiu d'ampliar el sostre de dèficit del 0,7% que imposa l'Estat a les comunitats autònomes.
Anar al contingut