Madrid

Ryanair respon a l'augment de taxes aeroportuàries cancel·lant 15 rutes i reduint-ne 46

La companyia irlandesa de baix cost suprimeix, entre d'altres, les rutes Madrid-Girona i les que uneixen Barcelona amb Hamburg o Trieste. L'aerolínia diu que es perdran 2.300 llocs de treball, 1.000 d'ells a Barcelona.

RedaccióActualitzat
Nou desafiament de l'aerolínia Ryanair a les autoritats espanyoles per la decisió del govern de Rajoy d'incrementar les taxes aeroportuàries una mitjana d'un 18,9% durant el 2012 en el conjunt dels aeroports gestionats per Aena.

El president de la companyia irlandesa, Michael O'Leary, amb una posada en escena sarcàstica, ha anunciat que cancel·larà 15 rutes i en reduirà 46.

Els aeroports més afectats són el Prat i Barajas, on l'augment serà del 50%. En canvi, els aerports de Reus i Girona no es veuran pràcticament afectats perquè les taxes que tenen són molt inferiors.  

Onze de les rutes suprimides són de l'aeroport de Barajas, entre elles la que uneix aquestes instal·lacions amb Girona. Les altres quatre corresponen a Barcelona, que deixarà de tenir connexió amb ciutats com Hamburg o Trieste. Pel que fa a les rutes que es reduiran, 24 corresponen a l'aeroport madrileny i 22, al Prat.

Segons el president de la companyia, aquestes mesures suposaran la pèrdua de 2,2 milions de passatgers i 2.300 llocs de treball directes, 1.000 d'ells a Barcelona.

Ryanair ha criticat durament el govern espanyol i ha dit que és un greu error perjudicar el turisme, i més en un moment de crisi com el d'ara. També l'ha instat a trencar el monopoli d'Aena per ajudar al desenvolupament de l'activitat turística i la creació d'ocupació.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut