Funcionaris durant una protesta amb cartells on reivindiquen que no són culpables de la crisi i que a ells també els estan robant. (Foto: EFE)
Les retallades en la funció pública ja han fet sortir els treballadors al carrer. (Foto: EFE)
Madrid

Els funcionaris perden tres dies de lliure disposició i els d'antiguitat

RedaccióActualitzat
La tisorada del govern espanyol afecta en especial un col·lectiu, el de funcionaris, que ja ha deixat sentir la seva disconformitat al carrer. El consell de ministres ha servit per conèixer algun detall més de les retallades que els afecten.

Els funcionaris perdran tres dies dels sis de lliure disposició que tenien, els anomenats "moscosos". També es quedaran sense els dies lliures addicionals en funció de la seva antiguitat, que eren coneguts com els "canosos".

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que no ha estalviat elogis a la seva feina abans de demanar-los un esforç suplementari, ha dit que aquest barem és "molt semblant" al que tenen els convenis laborals privats i ha subratllat que un dels objectius que persegueixen les mesures és l'assimilació de la funció pública al sector privat.

Juntament amb aquesta mesura, l'entrada en vigor de la qual no s'ha precisat, també s'eliminarà la paga extraordinària de Nadal d'aquest any, que es reintegrarà el 2015 en el pla complementari de pensions; es reduiran els alliberats sindicals i es modificarà el règim d'incapacitat laboral transitòria, equiparant-lo al règim general.

El govern espanyol ha assegurat que respecta les protestes dels funcionaris, però els demana "un esforç més".  Recordem que l'any 2010 ja se'ls va reduir el sou.

Anar al contingut