Mèxic

El G-20 estudia animar els països amb més capacitat fiscal perquè augmentin la despesa per ajudar l'eurozona

Els líders del G-20 debatran en la cimera del 18 i 19 de juny la possibilitat d'animar els països per augmentar la despesa per ajudar l'eurozona i l'economia mundial a recuperar-se. Entre els països amb prou capacitat fiscal per fer-ho, Alemanya i el Canadà.

RedaccióActualitzat
El grup dels G-20 debatrà la possibilitat d'animar els països que tenen més capacitat fiscal que augmentin la seva despesa per ajudar l'eurozona i l'economia mundial a recuperar-se de la crisi, segons ha informat un membre de l'organisme. Entre els països amb prou capacitat fiscal per fer-ho, es considera Alemanya i el Canadà.

Els cap d'Estat del G-20 es reuniran en la cimera que es farà els dies 18 i 19 de juny al balneari de Los Cabos, al nord-oest de Mèxic, per tractar possibles mesures per reactivar l'economia arreu.

Abans, aquest dimarts mateix, els ministres de Finances i els governadors dels bancs centrals de set de les principals economies del món mantindran una reunió d'urgència a través de videoconferència. Els titulars d'Economia dels Estats Units, el Canadà, el Japó, el Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia tenen sobre la taula la crisi del deute europeu com a tema principal de debat, però també parlaran de la crisi financera que es viu a l'estat espanyol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut