Aquest divendres es donaran per finalitzades les tasques d'extracció del fuel. (Foto: Reuters)
Aquest divendres es donaran per acabades les tasques d'extracció del fuel. (Foto: Reuters)
Roma

Tots els passatgers del "Concòrdia" haurien sobreviscut si s'hagués alertat a temps

El comandant de la Capitania de Costes italiana, l'almirall Marc Brusco, ha assegurat que "tots" els passatgers del creuer "Costa Concordia" haurien sobreviscut al naufragi del passat 13 de gener, si el capità del vaixell, Francesco Schettino, hagués alertat abans que el vaixell havia xocat amb un escull davant l'illa italiania de Giglio. En una compareixença al Senat, l'almirall Brusco ha responsabilitzat Schettino del sinistre.

RedaccióActualitzat
L'almirall també ha carregat contra els oficials, la conducta dels quals no va ser correcta. Marc Brusco s'ha preguntat per què els oficials que donaven suport a Schettino a bord del vaixell "van estar callats" durant el procés d'evacuació i no van actuar contra el capità per accelerar el trasllat de passatgers. "Si el comandant Schettino no hagués perdut una hora preciosa, s'haurien pogut baixar els bots salvavides amb calma i ficar-hi les persones sense problemes".

Tot i les seves dures crítiques, l'almirall ha afirmat que cal esperar a conèixer les dades de la caixa negra del vaixell abans de valorar la maniobra que va realitzar Schettino aproximant-se a la costa i que, de moment, es creu que va ser l'origen d'un accident que ha acabat amb un balanç de 16 persones mortes i unes 20 desaparegudes.

Capitania verificarà "si ha estat realment un acte de perícia del comandant després d'haver fet una bestiesa, o si ha estat un accident".
Anar al contingut