París

França demana retirar a 30.000 dones implants de silicona defectuosos

Les múltiples denúncies de molèsties i trencaments de pròtesis mamàries a França van permetre detectar que l'empresa PIP venia implants de mala qualitat. La investigació ha relacionat els implants amb casos de càncer i fins i tot una mort. Ara el govern francès ha demanat a 30.000 dones que vagin al metge amb la recomanació de retirar aquests implants. La marca PIP havia exportat a molts països, entre els quals, l'estat espanyol.

RedaccióActualitzat
Les autoritats franceses van començar a investigar la marca d'implants mamaris PIP arran de les denúncies per l'elevat índex de trencament.

Aleshores van comprovar que el gel de les pròtesis utilitzat per l'empresa PIP era d'una qualitat inferior que la que deia al prospecte. Es comprava a la Xina per estalviar costos.

Això va encendre l'alarma i se sospita que hi podria haver casos de càncer i fins i tot una mort causats per les pròtesis.

El govern francès ja ha fet una crida perquè les més de 30.000 afectades que es creu que hi ha, vagin al metge a fer-se una revisió.

L'administració assumeix el cost de treure els implants. Però només pagarà l'operació de tornar-los a posar en el cas de reconstruccions mamàries per càncer. Són un 20%.

La resta, el 80%, que ho va fer per motius estètics, s'ho haurà de pagar de la seva butxaca.

Abast mundial

Les afectades s'han organitzat en una associació per defensar els seus interessos. Creuen que el problema pot tenir abast internacional.

Alexandra Blachere, del grup de suport implants PIP, ha explicat que aquest cas s'estén per tot el món. "No només afecta França. PIP era la tercera companyia del món i tenia un 87% d'exportacions.

Per això, pensen que hi ha entre 300.000 i 400.000 víctimes potencials a tot el món. "Ens estan trucant d'Itàlia i Espanya. Hi ha articles a Veneçuela, el Brasi i Ucraïna. He parlat aquest matí amb un periodista anglès. Hi ha víctimes de PIP per tot el món", ha dit Blachere.

El Ministeri de Sanitat espanyol no sap quantes afectades hi ha. En tot cas, aconsella que es facin controls i recorda que no totes les pròtesis han de ser dolentes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut